La Floresta prepara un museu virtual sobre la seva història

Crida als florestans per trobar imatges i material històric i actual sobre el barri

La Floresta tindrà un museu virtual per difondre la història i el patrimoni del barri. És una tasca impulsada des de la comissió de patrimoni i memòria del Consell de barri i que té l'objectiu de donar a conèixer entre els veïns el passat i el present del districte. "Els veïns sovint pregunten per la història de la Floresta, té interès. També hi ha persones que fa poc que viuen aquí i ho desconeixen", ha explicat al TOT la membre de la comissió Laia Guarné.

El museu virtual ja disposa d'una pàgina web que servirà com a aparador de tot el material que es reculli. Un web, per ara en construcció, que recollirà imatges, objectes, testimonis escrits i orals que expliquin el barri i que ens deixin memòria per sempre dels petits i grans esdeveniments que han dibuixat la seva història. El portal inclourà entrevistes a persones històriques de la Floresta, plànols del barri, imatges i documents en general.

"La idea sorgeix d'un grup de veïns que tenim aquest interès per recuperar el patrimoni i la història de la Floresta, i fer-ho públic als ciutadans a través del museu virtual", ha detallat Guarné.

ReportatgeDe zona d'estiueig a barri residencial, la història de la Floresta 

Crida al veïnat

La comissió de patrimoni i memòria ja ha començat la tasca per aconseguir material històric de la Floresta i han visitat l'Arxiu Municipal de Sant Cugat, on han trobat una cinquantena d'imatges florestanes. És per això que ara fan una crida entre els veïns de la Floresta per tal de recollir molt més material. Els veïns es poden posar en contacte amb la comissió a través de correu electrònic.

Així, demanen a famílies i particulars que tinguin material sobre la Floresta que es posin en contacte amb la comissió a través de correu electrònic. La comissió no demana una cessió i s'ofereix a anar a les cases per tal de fer còpies de les imatges i altres documents com plànols. 

Alguns dels materials recollits podrien ser d’interès pel Centenari de la Floresta, que se celebrarà el 2019.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem