Els veïns de la Floresta se senten exclosos dels pressupostos participatius

Cap projecte nascut a la Floresta ha sortit com a guanyador de la votació popular dels santcugatencs en els pressupostos participatius

Els veïns de la Floresta han expressat el seu malestar amb el funcionament dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Sant Cugat. Així ha quedat de manifest durant el Consell de barri celebrat aquest dimecres, dia 16 de novembre, on els florestans s'han mostrat molt crítics perquè cap projecte gran nascut a la Floresta ha estat entre els més votats pels santcugatencs.

"La Floresta ha treballat amb molta intensitat i és el barri que més propostes va presentar", ha destacat Xènia Amorós, presidenta de l'AMPA La Floresta. I és que els veïns han apuntat que el fet de ser un barri menys poblat, els resta moltes opcions davant projectes en zones amb molts més habitants. "La participació hauria de ser ponderada territorialment", ha defensat Amorós.

"Amb aquest plantejament, els pressupostos participatius són una eina més per afirmar la desinversió a la Floresta, amb l'excusa de la demagògia votació popular", ha afegit la presidenta de l'AMPA, que ha reflexionat: "Per què hauríem de tornar a participar amb aquestes regles del joc?".

"Hi ha molt desencant", ha reconegut el president del Consell de barri, Ramon Piqué, que ha convidat l'Ajuntament a aplicar els pressupostos participatius per barris. La votació dels pressupostos participatius s'ha fet entre tots els santcugatencs, i aquest fet consideren que penalitza molt els projectes de barris menys poblats, com és el cas de la Floresta.

La resposta municipal

El regidor de Medi Ambient i comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, ha replicat que el funcionament dels pressupostos participatius havia seguit el reglament aprovat pel Consell de ciutat. A més, ha explicat que es tracta de la primera edició i que en acabar tot el procés es mirarà "què es pot millorar".

Sobre el vot ponderat, ha assegurat que "se'n pot parlar" i ha volgut deixar clar que no hi ha "cap animadversió" cap a la Floresta. Puigdomènech també ha convidat els florestans a intentar oferir projectes per tota la ciutat que hagin de situar-se en el barri de Collserola.

"La Floresta també té unes necessitats que han de ser ateses", ha contestat Amorós, que ha trobat "injust i poc respectuós" que els diguin que no han venut bé els projectes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem