Més equipaments culturals per al 2017

El nou any suposarà, entre d'altres, l'inici de les obres de la nova La Unió Santcugatenca

Just arrenca l'any 2017, i a Sant Cugat es perfilen nous projectes culturals que, durant l'any, han d'esdevenir una realitat, o bé rebre una forta embranzida. Entre altres, aquest fet passarà amb diferents equipaments municipals destinats a la vida cultural i associativa.

D'altra banda, també hi ha celebracions d'alçada, com el quart de segles dels Bastoners de Sant Cugat, que es faran sentir, i fort, aquest nou any.

La nova Unió Santcugatenca

La Unió Santcugatenca està ubicada al carrer d'Anselm Clavé FOTO: Artur Ribera

Després que l'any 2013 se signés un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i La Unió amb l'objectiu de dotar de viabilitat econòmica l'entitat, crear el consorci Ajuntament – La Unió i adequar l'edifici. Després que s'escollís el projecte de Dilmé Fabré Torras i Associats al juliol del 2015 per remodelar l'edifici, i que Sant Cugat aprovés la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per tirar endavant el projecte al juliol de 2016, aquest 2017 han de començar les obres per a que aquest sigui una realitat.

 

Unes obres que s'allargaran durant dos anys i que donarà com a resultat un edifici integrador de funcions i serveis, havent-hi una relació visual i vital entre l'exterior i l'interior de l'edifici. Un edifici que a la planta baixa continuarà presentant el teatre, la Sala Clavé i el pati.

Aniversari bastoner

Actuació de Bastoners FOTO: Lali Puig

El passat 2016, els Bastoners de Sant Cugat iniciaven els actes de celebració del seu vint-i-cinquè aniversari. Entre altres activitats, celebraven la Diada Bastonera al mes de novembre. El plat fort, però, arribarà aquest 2017, quan la ciutat acollirà la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Una trobada que ja es va celebrar a la ciutat ara fa vint anys i que, en aquesta ocasió, portarà prop de 2.000 bastoners d'arreu de Catalunya a Sant Cugat el dia 10 de juny.

 

A més, l'entitat homenatjarà els membres de la Penya Regalèssia, qui van recuperar el ball a Sant Cugat l'any 1939. Serà el dia 2 de març.

Can Quitèria més a prop de ser museu tèxtil

Can Quitèria es perfila com a Centre Grau-Garriga FOTO: Artur Ribera

Al més de març del 2016 s'iniciaven les obres d'adequació de Can Quitèria perquè l'edifici sigui un museu de l'art tèxtil català a Sant Cugat.

 

Unes obres que han de finalitzar aquest any, i que han de servir per posar a punt l'espai, així com sanejar l'estructura de l'edifici,  ja que en una segona fase s'hauran de fer les obres d'adaptació perquè finalment la masia esdevingui un museu de l'art tèxtil català, amb la figura de l'artista santcugatenc Grau-Garriga com a principal reclam.

Nova sala polivalent per a les entitats

L'espai ha de ser sala de concerts FOTO: Artur Ribera

Aquest 2017 s'ha de posar fil a l'agulla per fer realitat una de les reivindicacions històriques de la ciutat: una sala polivalent per a les entitats. Un equipament que està contemplat als pressupostos municipals per al 2017, i que, a més, ha d'esdevenir l'esperada sala de concerts municipal.

 

Una sala que es podria ubicar al darrera del Teatre-Auditori.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem