Pas endavant per la sala polivalent als cinemes de Sant Cugat

Els Cinemes de Sant Cugat aculliran una sala polivalent a la part superior i es mantindrà l'activitat cinematogràfica a la part inferior

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert la licitació pel projecte de construcció d'una sala polivalent a la planta superior dels actuals Cinemes de Sant Cugat. Amb un pressupost de 474.347 euros, la voluntat és unir les dues sales superiors del cinema en un únic espai que pugui acollir activitats de tota mena, com concerts, espectacles d'entitats, congressos... És el projecte que hauria de donar resposta a la reivindicada sala de concerts de Sant Cugat, tot i que tindrà molts més usos. Les dues sales de la planta inferior es mantindran per projeccions de cinema, tant cicles com el d'autor com pel·lícules comercials.

Més info: Els cinemes de Sant Cugat obren les portes, de nou

Així, l'objectiu del projecte és la conversió i adequació de dues sales de cinema en una sala polivalent. La sala resultant tindrà una superfície útil de 480 metres quadrats. L'ús com a espai polivalent implicarà un major aforament de la sala, així com la necessitat de disposar d'un paviment anivellat.

D'altra banda, el vestíbul se segregarà per tal que els usuaris dels dos espais (cinema i sala polivalent) tinguin entrades diferenciades. La durada del contracte d'obres es preveu que sigui de cinc mesos.

L'espai

El juliol d'aquest 2018 Cinesa va abandonar l'espai dels Cinemes de Sant Cugat, ubicats a la plaça de Gabriel Ferrater. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat va aprofitar-ho per presentar un projecte per ubicar una sala polivalent a la part superior alhora que es mantenia l'oferta cinematogràfica a la planta inferior. En els últims mesos, una empresa santcugatenca ha pres el relleu a Cinesa i manté la projecció de pel·lícules en les quatre sales fins que comencin les obres.

Més info: La sala polivalent a l'edifici dels cinemes serà una realitat el 2019

"Aquesta solució relliga la demanda de les entitats i les necessitats de la mateixa ciutat d’una sala polivalent per a activitats culturals i esdeveniments", explicava l'Ajuntament de Sant Cugat, que també considerava "una oportunitat poder ubicar un equipament d’aquestes característiques al bell mig del centre i fer-ho de manera sostenible, ambientalment i econòmicament".

La sala polivalent serà un espai diàfan, amb total versatilitat per a tot tipus d’esdeveniments com concerts, espectacles de proximitat, congressos, trobades populars o conferències, entre d’altres.  La nova sala tindrà una superfície de 480 metres quadrats i un aforament per a 900 persones dempeus o 450 assegudes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem