La reobertura de La Unió és imminent

La Unió Santcugatenca ja està traslladant material a la reformada seu del carrer d'Anselm Clavé

La reobertura de la nova seu de La Unió és imminent, segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat. Les diferents seccions de l'entitat ja estan portant materials a la reformada seu del carrer d'Anselm Clavé i la previsió és que el trasllat definitiu sigui a principis de juliol. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha explicat que fins i tot el nou edifici de La Unió acollirà actes de Festa Major.

D'aquesta manera, La Unió tornarà a casa seva després de quatre anys. L'entitat va deixar l'espai a finals de 2017, perquè l'Ajuntament de Sant Cugat pogués dur a terme unes obres de remodelació que han patit diversos retards. "Suposa recuperar la vida i tornar a l'origen. És tornar a casa i l'oportunitat de recuperar socis i augmentar activitat", celebren des de La Unió.

Tot plegat va ser una sortida per la difícil situació econòmica que vivia La Unió des de 2009.

Més info: L'operació per salvar La Unió

El Grup Mediterrània, els Bastoners, la Coral La Unió, Fila Zero, el Taller de Teatre Sílvia Servan, les Puntaires i l'Esplai Pica-Roca són les actuals seccions de La Unió, que han hagut d'estar repartides en altres espais i sense una seu pròpia els darrers quatre anys.

Liquidació del conveni, últim pas

L'últim escull que es va haver de superar va ser la liquidació del conveni entre La Unió i l'Ajuntament. Ara, queda definir davant de notari el repartiment de l'edifici. La divisió tindrà en compte l'aportació de cada part a les obres: 7,7 milions d'euros de l'Ajuntament 1,8 milions de La Unió.

Més info: La Unió Santcugatenca, entre "l'espasa i la paret"

La proposta que hi ha sobre la taula, pendent de ratificar, és que La Unió Santcugatenca disposi de la titularitat del 26% de l'espai (el bar, les sales polivalents, els despatxos, les sales de cos i les sales de reunions), mentre que l'Ajuntament, amb un 69% de la propietat, serà titular de la Sala Clave, la Sala Teatre, els rebedors i els camerinos. L'accés a la Sala Clave i entitat serà de titularitat compartida.

Després, caldrà definir el nou conveni que regularà la gestió cultural de l'edifici entre les dues parts. Les negociacions segueixen avançant. Però, mentrestant, La Unió i les seves seccions ja seran a casa.

La Sala Teatre

L'edifici de La Unió ja fa temps que estava acabat. De fet, des de l'entitat lamentaven no haver pogut entrar-hi abans. El que queda pendent és l'acondicionament de la Sala Teatre, la principal. Ja es va aprovar un projecte executiu de dos milions d'euros per enllestir l'espai, que podria estar a punt a finals de 2022.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem