Sant Cugat celebrarà el Dia de la Dansa i farà un Stage Internacional de Dansa Jazz

'Sant Cugat Balla' aquest any amb diferents activitats del 24 al 30 d'abril

El 29 d'abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa (DID) i Sant Cugat se suma com cada any a la celebració amb diferents actes entre el 24 i el 30 d’abril. L’objectiu és compartir amb els santcugatencs la passió per la dansa en tota la seva diversitat i, per fer-ho, s'organitza el Sant Cugat Balla. Les escoles i centres de ball de la ciutat participaran de manera molt activa en les activitats amb nombroses mostres de dansa.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix aquest art amb el gran protagonista, i reconeix i dóna suport a l'esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni. Aquest dia també és una ocasió per apropar la dansa com a gènere artístic als santcugatencs.

Els diferents actes

Les escoles de ball locals participaran activament en les activitats FOTO: Artur Ribera

Les activitats començaran amb una jornada de classes obertes el diumenge 24 d’abril al vestíbul del Teatre-Auditori d’11 a 14 hores, impartides per les diferents escoles de la ciutat. El mateix dia, al Teatre de Mira-sol, es representarà el muntatge Zaquizamí, de la Cia. Roberto G. Alonso, a les 12 hores.

El dimarts 26, l’Escola de Balls de Saló de Sant Cugat organitzarà una jam session oberta per a tots els amants del swing & lindy hop sota el nom d’"Avui jam!". L'endemà, a les 19 hores, el Teatre-Auditori oferirà el muntatge Tots dansen, que és un projecte adreçat a centres de secundària i té per finalitat introduir i promoure el llenguatge del moviment en horari lectiu a l’alumnat.

A les 21 hores del dijous se celebrarà al Cafè Auditori Una hora de dansa, una mostra de peces curtes de diferents estils de dansa. L'endemà es faran Danses de plaça a les 19 hores a la plaça de Victòria dels Àngels, un espai pensat per gaudir del ball festiu de carrer que organitza l’Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània.

L'acte central, com cada any, arribarà el dissabte 30, a les 18 hores, al parc de Ramon Barnils. Serà el torn de la 12a Mostra de Dansa, on les escoles de dansa oferiran un tast del treball que fan a les seves aules. Més tard, a les 21 hores, el Teatre-Auditori acollirà l’espectacle Dansa solidària, que és un projecte de dansa nascut a l’Institut del Teatre i que vol contribuir des de la dansa a ajudar els sectors més desafavorits de la nostra societat. La recaptació de taquilla anirà destinada al Grup de Teatre Social de FEMAREC.

Després de la celebració del Dia Internacional, la dansa seguirà ben present a la ciutat amb uns assaigs i classes obertes que es faran a diferents escoles de la ciutat del 2 al 6 de maig i els espectacles Vaivé amb Brodas Bros i l’estrena a Catalunya de Don Quijote de la Compañía Nacional de Danza al Teatre-Auditori.

Stage Internacional de Dansa

Professionals d'Itàlia, França i Anglaterra impartiran classes durant l'estada (stage) FOTO: Artur Ribera

Aprofitant la celebració del Dia Internacional de la Dansa, s’ha donat a conèixer l’Stage Internacional de Dansa Jazz que se celebrarà a Sant Cugat del 18 al 22 de juliol. La trobada oferirà oportunitats de formació a l'entorn de la dansa jazz amb professionals convidats a impartir les classes d’Anglaterra, Itàlia i França.

L’organitzadora de l’estada, Anna Vergés, s’ha mostrat convençuda que “la iniciativa situarà Sant Cugat en el mapa de la dansa i ho farà amb una disciplina, la dansa jazz, que necessita un fort impuls com el que li donarà la ciutat reunint grans professionals i ballarins”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem