La santcugatenca Empar Moliner publica un nou llibre de contes

L'escriptora publica 'És que abans no érem així', una obra que majoritàriament veu de situacions realistes i basades en el costumisme

L'autora santcugatenca Empar Moliner ha publicat un nou llibre de contes, És que abans no érem així. Editat per Columna, l'obra es fonamenta en  situacions realistes i basades en el costumisme. "Soc una escriptora de realisme i fins i tot cometo el pecat de que m'agradi el costumisme", explica en declaracions recollides per l'ANC.

Gran part dels personatges del recull de contes tenen uns 50 anys amb la idea, apunta Moliner, d'aquesta "terra de ningú de la gent que està entre els 45 i 50 anys, que és dolorosa, divertida i bonica".

La publicació coincideix també en que arriba a les llibreries T'estimo si he begut i altres contes (Columna), una antologia d’alguns dels contes que Moliner ha escrit al llarg dels anys.

 

Empar Moliner: "N'hi ha de tristos, però n'hi ha de més divertits"

És que abans no érem així és una continuació de Tot això ho faig perquè tinc molta por, tot i que hi ha més diversió i més humor. "N'hi ha de tristos, però n'hi ha de més divertits"

Gran part de les històries són realistes, però, com assenyala, n'hi ha algunes que van més enllà del realisme. El darrer conte és una distòpia, una història imaginada en un futur, "un món on algunes pràctiques sexuals són incorrectes".

Moliner destaca que li agrada "jugar amb els gèneres" i a És que abans no érem així l'autora hi ha inclòs una novel·la curta de 50 pàgines i també hi ha, al costat, un conte de tres línies "perquè en realitat la resumeix".

Empar Moliner

Moliner, nascuda a Santa Eulàlia de Ronçana i veïna de Valldoreix, es va donar a conèixer amb el recull de relats L'ensenyador de pisos que odiava els mims, al qual va seguir la novel·la Feli, esthéticienne (Premi Josep Pla 2000). El 2012 va publicar la novel·la La col·laboradora, seguida de Contes infantils contra tot pronòstic.

El 2015 va obtenir el Premi Mercè Rodoreda amb Tot això ho faig perquè tinc molta por. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita. Copresenta l'informatiu Catalunya Migdia a Catalunya Ràdio.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem