Les seccions de La Unió podran tornar a l'edifici el segon trimestre del 2020

Està previst que la recepció d'obres es faci abans de finalitzar l'any en curs

Les diferents seccions de La Unió Santcugatenca podran reprendre la seva activitat al nou edifici de l'entitat a Sant Cugat del Vallès durant el segon semestre del 2020. Així, es calcula que cap al mes de febrer les diferents seccions puguin fer el trasllat del material a l'edifici, i començar la seva activitat en el nou espai abans de setmana Santa.

Més info: El nou edifici de La Unió es mostra als socis mantenint el seu esperit

Així ho ha anunciat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, durant la reunió informativa per als socis celebrada aquest dimarts, 12 de novembre, a la Casa de Cultura.

Com ha concretat Madrona, "si tot va sobre el previst, i no hi ha cap més impediment administratiu, la recepció d'obres es faria a finals de desembre d'aquest any 2019, i s'han d'acabar de perfilar algunes coses, com són la recepció de la part audiovisual i del mobiliari, que està previst que passi entre gener i febrer de 2020". Així, "si tot va com ha d'anar, l'entitat podria començar a fer el trasllat de material a finals del mes de febrer, i la normalitat a casa podria tornar a començament del següent trimestre escolar", ha dit.

Tal com s'ha exposat durant la reunió, tot "el procés ha anat més lent del que estava previst", amb un retard de 14 mesos per diferents processos administratius, però les obres a l'edifici ja estan pràcticament enllestides. Falta un pagament "de 800.000 de modificacions a la constructora, i finalitzar els tràmits amb la companyia de la llum". Un cop fet, el 20 de desembre de 2019 es preveu que es faci la recepció d'obres.

Una seixantena de persones han participat de la reunió informativa amb els socis de La Unió. FOTO: TOT Sant Cugat

Una seixantena de persones han participat de la reunió informativa amb els socis de La Unió. FOTO: TOT Sant Cugat

Pel que fa al teatre pròpiament dit, aquest s'espera que entri en funcionament en el termini aproximat d'un any i mig. El projecte d'escenotècnia encara està pendent de licitació, però es preveu que l'any 2021 estiguin enllestides les obres. Uns treballs que seran compatibles amb el normal funcionament de l'activitat de les entitats, han assegurat, ja que sols es limitarà parcialment l'ús de la Sala Clavés mentre es facin els treballs a la zona de l'escenari de l'espai.

Durant la reunió, de la qual han participat una seixantena de socis, han sorgit també una sèrie de preguntes per part dels participants, que han tingut resposta per part de l'equip tècnic i de la mateixa tinenta d'alcaldia i president de la Unió. Entre elles, s'ha demanat pel servei de bar (que entrarà en funcionament conjuntament amb el teatre), els usos que en podran fer les entitats del teatre (que s'ha de definir en el Pla d'Usos pendent de redactar pel Consorci de la Unió, que es constituirà en la pròxima sessió plenària municipal, amb el canvi de representants polítics), i si les entitats haurien de pagar per fer ús del teatre (que no serà així, tal com ha afirmat el president de l'entitat).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem