El nou edifici de La Unió es mostra als socis mantenint el seu esperit

Més de 150 socis i sòcies han pogut visitar el nou edifici de l'entitat, que ja encara la recta final de les obres

El nou edifici de La Unió Santcugatenca ha obert les seves portes als socis i sòcies de l'entitat a Sant Cugat del Vallès aquest dijous, 18 de juliol. Ho ha fet amb una tarda de portes obertes, de la qual han participat més de 150 persones, que ha servit per veure com està quedant el nou edifici de l'entitat després de la remodelació que s'està portant a terme a l'equipament des de fa gairebé tres anys.

El nou edifici de La Unió Santcugatenca. Foto: Bernat Millet.

La reacció de totes les persones que han visitat les instal·lacions ha estat molt similar: cares de sorpresa i alegria. I és que, tot i que encara falta adequar els espais, ja s'ha pogut veure tota l'estructura de l'equipament, que manté la mateixa distribució que l'anterior edifici, i en el qual els espais són totalment reconeixibles, des del teatre, fins a la Sala Clavé o el pati, que mantenen les característiques, però esdevenint espais renovats i adequats a les necessitats.

David Pujol, president de l'entitat, s'ha mostrat satisfet, afirmant que el nou equipament "representa veure les cares dels socis i la gent quan entra que tot són somriures, cares d'alegria i de sorpresa", i el que ha destacat com a més important, "que la gent reconeix els espais, perquè en realitat podria haver canviat tot, i no ha canviat. Tot està al seu lloc, però adequat", ha dit.

La nova Sala Clavé del reformat edifici del Teatre de La Unió Santcugatenca. Foto: Bernat Millet.

La nova Sala Clavé del reformat edifici del Teatre de La Unió Santcugatenca. Foto: Bernat Millet.

 

Un equipament que, representa, "després de tants anys de lluita i batallar, poder tornar molt aviat aquí, a l'entitat, i omplir això de vida i de gent que faci coses", ha remarcat, mostrant-se "content amb el potencial, que promet molt", ha dit. "Ara falta l'última empenta. Fins ara ho hem fet molt bé, no ens equivoquem en l'últim trosset".

Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla, qui ha participat de la visita conduïda per l'arquitecte i responsable del projecte Lluis Dilmé acompanyada de diferents regidors de l'equip de Govern, s'ha mostrat "molt emocionada" de veure les reaccions dels socis i sòcies. "Aquest és un d'aquells projectes de ciutat que ens ha costat molt, i tenir avui l'oportunitat de veure-ho, i a més compartir-lo amb la gent de La Unió, és una experiència", ha dit.

Visita de l'alcaldessa i diferents membres de l'equip de Govern al nou edifici de La Unió. FOTO: Bernat Millet

Visita de l'alcaldessa i diferents membres de l'equip de Govern al nou edifici de La Unió. FOTO: Bernat Millet

Ingla, a més, ha apuntat que "ara el que hem de fer és crear el que l'edifici d'abans de La Unió tenia, aquells records, aquella vinculació", mostrant-se "convençuda" que s'aconseguirà amb el nou edifici, perquè "La Unió va molt més enllà".

Pel que fa a l'entrada en funcionament del renovat equipament, Ingla ha apuntat que "a partir d'aquí, començarem a mirar calendari, perquè les seccions tenen ganes de començar a instal·lar-se, perquè han estat moments difícils".

Un fet, el retorn de les seccions de La Unió a la seva seu, que, com ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Esther Madrona, es preveu es faci de manera gradual, "el més ràpid possible, durant l'últim trimestre d'aquest any".

El reformat edifici del Teatre La Unió. Foto: Bernat Millet.

El reformat edifici del Teatre La Unió. Foto: Bernat Millet.

"Hem d'acabar de mirar l'encaix d'aquest nou edifici en la totalitat de la ciutat i quin tipus de relació s'estableix a La Unió, i amb les altres entitats", ha dit, assenyalant com a prioritari que "totes aquestes entitats que han estat més de 3 anys fora de casa seva, que malgrat tot han aconseguit mantenir la seva activitat i em consta que hi ha seccions que no només l'han mantinguda, sinó que l'han ampliat, tornin aquí, tornin amb molta força i puguin gaudir d'aquest espai que, realment, és un luxe tenir aquest edifici en ple centre de la ciutat i hem de ser capaços de donar-li el màxim de rendibilitat i el màxim d'activitat possible".

Les obres al nou edifici de La Unió segueixen endavant, amb la previsió que les seccions puguin tornar abans de finalitzar l'any. Les tasques d'adequació del teatre s'estendran una mica més en el temps, i es preveu que estigui llest de cara a l'any vinent.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?