Estudiants d'Erasmus paguen més de 400 euros de lloguer per una habitació a Sant Cugat

Sant Cugat compta amb diferents universitats al seu entorn, com l'Autònoma, Esade o la Universitat Internacional de Catalunya

Una habitació en un pis compartit a Sant Cugat del Vallès té un cost mitjà de 411 euros mensuals, segons un estudi de Pisos.com que analitza el preu que han de pagar els estudiants d'Erasmus per allotjar-se en habitatges a l'estat espanyol. Això converteix Sant Cugat en la segona ciutat catalana i en la quarta de tot l'estat més cara per llogar una habitació en un pis compartit, en un rànquing encapçalat per Pozuelo de Alarcón (Madrid), Barcelona (430 euros) i Villaviciosa de Odón (433 euros).

L'informe del portal immobiliari analitza les ciutats més pròximes a centres universitaris, tenint en compte que en el curs 2015/2016 tot l'estat va acollir 44.596 alumnes estrangers de beques d'Erasmus. Barcelona i Madrid acumulen el 22% de tota l'oferta, sent les ciutats preferides pels estudiants foranis. Tot i això, el preu del pis compartit a Madrid és força més baix i se situa al voltant dels 385 euros mensuals.

“Aquesta modalitat de lloguer per habitacions és una bona alternativa per als propietaris, ja que els alumnes que necessiten acomodar-se prop de la seva universitat d'acolliment solen ser bons pagadors”, ha explicat el director d'Estudis de Pisos.com, Ferran Font. En aquest sentit, llogar una habitació a Sant Cugat per estudiants pot aportar uns beneficis de gairebé 5.000 euros euros als propietaris. Tot i això, des del portal immobiliari recomanen deixar l'acord per escrit en un contracte i tenir present la convivència amb la resta de veïns.

Esade, UAB, Universitat Internacional de Catalunya...

En el cas de Sant Cugat és un bon destí per alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com d'altres campus privats com l'escola de negocis Esade o la Universitat Internacional de Catalunya. A més, en casos com el d'Esade també arriben estudiants dels diferents màsters i estudis de postgrau que ofereixen.

En comparació amb la resta d'Europa, Alemanya és dels països més assequibles per compartir pis d'estudiants, amb un preu mensual de 285 euros. En canvi, Itàlia (450 euros), Holanda (711 euros), Regne Unit (726 euros) o França (550 euros) són dels més cars. A l'altra extrem també hi ha Polònia, amb un arrendament de 115 euros al mes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem