13 projectes participen del concurs d’emprenedoria i economia social

El 10 de novembre se sabrà quines iniciatives superen la primera fase de la tercera edició del concurs que se celebra a Sant Cugat

Un total de 13 projectes participen de la tercera edició del concurs d’emprenedoria i economia social que impulsa l’Ajuntament per promoure la creació de nous llocs de treball a la ciutat a través de l’economia social i cooperativa.

 

El 10 de novembre, en un acte que presidirà l’alcaldessa, Mercè Conesa, se sabrà quines iniciatives superen la primera fase i, per tant, podran gaudir d’una formació empresarial i dinàmiques de grup d’unes 30 hores de durada. Un cop acabada aquesta formació extraordinària, el jurat escollirà els 8 projectes guanyadors. En el mateix acte, es farà el lliurament de certificacions dels tres projectes guanyadors de l’edició de l’any passat: Actua, Blank i Magna Magazine.

 

La quantitat econòmica de la subvenció destinada als projectes guanyadors és de 80.000 euros, repartits en 1.000 euros inicials per als 8 projectes escollits; 2.000 euros en el moment de la constitució de l’empresa; i 7.000 euros addicionals en funció de l’assoliment d’objectius a mesura que avança el projecte. Altres ajuts que rebran els projectes guanyadors són l’acompanyament d’un equip expert per a l’engegada i la consolidació del projecte durant 9 mesos; i durant el mateix termini, disposar d’un espai de co-working en un dels centres d’emprenedoria de Sant Cugat.

 

El concurs busca generar ocupació estable, especialment per als col·lectius amb especials dificultats per accedir al mercat laboral; promoure la difusió del cooperativisme de treball al municipi i la sensibilització sobre els seus valors; promoure l’emprenedoria social a través de cooperatives i societats laborals anònimes (SLA) o limitades (SLL).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem