El programa d'acceleració Empenta selecciona 20 starts-up que creixeran a Sant Cugat

Empenta és un programa de suport a l'emprenedoria impulsat per la Generalitat amb el suport d'Esade Creapolis

La sisena edició de Empenta, el programa d'acceleració i suport a empreses de base tecnològica i innovadores, ja ha seleccionat els vint projectes que gaudiran de sis mesos gratuïts a Esade Creapolis de Sant Cugat per engegar la seva empresa. En total es van presentar a la convocatòria del programa gairebé 200 candidatures, de les que finalment se n'han escollit una vintena dividides en dos blocs: solucions innovadores i tecnologies disruptives.

Empenta és un programa impulsat per l'agència pública per a la competitivitat de l'empresa catalana de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) i Esade Creapolis amb l'objectiu de donar suport a les noves iniciatives sorgides en el camp tecnològic.

El programa ofereix a les seleccionades un espai de treball, així com un assessorament permanent en la posada en marxa del projecte. La formació continua i el contacte amb mentors especialitzats també facilitarà la tasca dels emprenedors.

D'aquesta manera Sant Cugat serà l'escenari dels avenços proposats pels emprenedors catalans en matèria tecnològica i on destaquen solucions per a la salut i el mobile. Una ma biònica ultrarealista a baix cost, un laboratori portàtil pel tractament de malalties o aplicacions per comprar en el comerç tradicional són alguns dels projectes.
 

Projectes seleccionats

El sector de la salut és el que acumula més projectes, seguit del big data, el retail i el mobile. Aquestes són les starts-up seleccionades:

Butler Scientifics desenvolupa un programari d'anàlisi de dades exploratori intel·ligent que revela relacions complexes ocultes en els arxius de dades dels seus experiments científics i estudis clínics


Invelon dissenya una mà biònica ultra realista de baix cost i no invasiva que es connecta mitjançant uns pegats.


IOMED proporciona un sistema revolucionari per crear, visualitzar i analitzar registres mèdics.


Flomics ofereix la seqüenciació de molècules en fluïds humans d'obtenció no invasiva (sang, plasma, saliva, orina) per al diagnòstic de malalties.


Katoid és un sistema analític dissenyat per processar grans volums de dades en temps real i una interfície similar a un videojoc.


NX Swim desenvolupa TIBURON.2, la primera tecnologia per a entrenaments de la natació. Un arnés, un sensor i una app intel·ligent.


Pump-It Nanotech desenvolupa un sistema multifuncional que millora el rendiment dels dispositius microfluídics.


Qrem dissenya el primer lab-in-a-box per al tractament natural de osteoartritis que aconsegueix reduir en un 75% el dolor en un any.


Rokubun combina un receptor que permet aconseguir precisions de geolocalización decimètriques.


UrbanAI proporciona els indicadors pertinents de la vegetació i el medi ambient, guiant als oficials a les àrees de risc i optimitzant la inspecció d'arbres.


Beach Box Gym, el primer gimnàs autosuficient, ecològic i transportable del món, que permet transportar ràpidament l'estructura íntegra amb la maquinària d'una localització a una altra.


Bitrendy, l'armari de les influencers, la plataforma que permet exclusivament a les influencers vendre la seva pròpia roba i compartir contingut com poden ser posts i vídeos.


Coda Interface permet conèixer a l'instant l'opinió directa de l'assegurat.


Daysk ajuda a trobar i reservar el millor lloc per treballar en temps real i geolocalitzat.


DNA Family Book consisteix en la conservació de l'ADN dels membres de la família per al seu propi ús mèdic particular.


FLATALERT és una eina de comercialització d'immobles mitjançant app mòbil.


Flomattic és una plataforma de ludificació (gamification) basada en la geolocalització, en la qual els usuaris participen en reptes consistents a "capturar" una sèrie de boies virtuals.

Keychn és la primera plataforma online que permet a gent de tot el món (xefs i amateurs) cuinar junts en livestreaming.


Manzaning posa la tecnologia al servei d'un sector tradicional i permet comprar en el petit comerç des del mòbil, a qualsevol moment i des de qualsevol lloc.


Talentier Llegeixin Recruiting selecciona, agrupa i ordena les millors agències de selecció facilitant a l'ocupador la externalización de la cerca.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem