Els treballadors de Delphi veuen l'acord "lluny" i es manifestaran el 16 d'abril

Delphi va presentar el 29 de març un ERO per als 540 treballadors de la planta de Sant Cugat i la direcció i els treballadors tenien un mes per negociar

A finals d'abril s'acaba el termini que tenen treballadors i direcció per negociar l'ERO que Delphi vol aplicar als 540 treballadors de la seva planta de Sant Cugat i els empleats veuen l'acord "lluny". Així ho ha explicat al TOT el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán: "Encara queden moltes coses per acordar i ens separa molt terreny, i no tenim temps". És per això que el comitè ha organitzat una mobilització el dia 16 d'abril a Sant Cugat, on estan convocats també extreballadors i familiars i amics.

Les reunions entre el comitè d'empresa i la direcció de Delphi per acordar les condicions de l'ERO i un pla de reindustrialització per la planta han seguit els últims dies: "Les trobades no van malament, però van més lentes del que voldríem". La problemàtica principal és que Delphi aplicarà l'ERO a partir del mes de maig i els treballadors volen, abans, tenir la garantia que hi haurà un procés de reindustrialització en condicions que garanteixi la continuïtat de la fàbrica i de bona part dels llocs de treball.

Per ara, Delphi té a sobre la taula una oferta no vinculant d'una empresa que es quedaria amb uns 200 treballadors i donaria una garantia de tres anys. "És insuficient", lamenta Morán. "La reindustrialització està molt verda i no tenim temps ni nosaltres, ni l'inversor ni Delphi", ha denunciat.

Tot i això, Morán no contempla acabar el període de negociació de l'ERO sense tenir una oferta vinculant sobre la taula d'una empresa interessada a adquirir la planta. "No contemplo que no sigui així, sinó, s'afegiria molta més dificultat al procés". De fet, en una reunió a la seu d'Inspecció del Treball el pròxim 11 d'abril, Delphi presentarà una oferta a la companyia interessada. Si té bona acollida, l'oferta es convertiria en vinculant.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem