Morán (Delphi): "Cada vegada la situació és més complicada"

Delphi té només una oferta no vinculant per reindustrialitzar la planta de Sant Cugat que garantiria la continuïtat de menys de la meitat de la plantilla

La direcció de Delphi ja ha informat als treballadors de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que presenta aquest 29 de març al Departament de Treball. La direcció i el comitè d'empresa s'han reunit durant una hora i mitja aquest dimarts, on la companyia ha informat de l'ERO que afectarà els 540 treballadors de la planta de Sant Cugat. Ara, totes dues parts tenen un mes per negociar aquest expedient, que Delphi ha presentat de manera "precipitada" segons els treballadors.

"La reunió ha sigut decebedora", ha reconegut al TOT el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán. I és que els treballadors lamenten que Delphi tiri endavant l'ERO sense haver tancat abans un acord per reindustrialitzar la planta que garanteixi la continuitat dels treballadors. Morán ha detallat que per ara hi ha una oferta no vinculant per quedar-se amb la planta i que només garantiria la continuïtat d'unes 200 persones: "És completament insuficient".

I és que pel comitè d'empresa, el fet que Delphi ja hagi presentat l'ERO suposa un problema per assolir un procés d'industrialització amb èxit: "Cada vegada la situació és més complicada". Tot i això, continua sent optimista i creu que "el procés pot acabar amb èxit".

No es descarta la vaga

El comitè d'empresa encetarà ara assemblees amb els treballadors per analitzar la situació i encarar el procés de negociació de l'ERO amb Delphi. "No hi ha res descartat", ha assegurat Morán en referència a una possible vaga. El president assegura que l'ERO presentat per l'empresa compleix les condicions de sortida establertes en el conveni laboral de Delphi, cosa que ha celebrat.

La problemàtica que els ha traslladat la direcció és que des d'aquest mateix abril ja hi hauria excedents de treballadors i, precisament, com s'efectuarà la seva sortida és un dels aspectes que han de negociar. "No volem sortides traumàtiques. S'han de començar per les baixes voluntàries", remarca Morán.

Amb tot, Morán ha tornat a criticar la "precipitació" de Delphi a l'hora de presentar aquest expedient sense haver arribat a un acord amb una altra empresa perquè es quedés la planta. "Ens obligarà a prendre decisions molt complexes", ha lamentat Morán, ja que amb la nova legislació els treballadors no poden rebutjar un ERO. Tot i això, es mostra ferm: "Si no hi ha una oferta concreta i una garantia de continuïtat de la planta, no acceptarem cap ERO".

Els treballadors de Ferrovial també de vaga

En paral·lel, els treballadors de l'empresa subcontractada per Delphi Ferrovial s'han manifestat per demanar solucions a la seva situació i han anunciat mobilitzacions aquesta setmana.

Suport de Comissions Obreres

CCOO d’Indústria de Catalunya i la Secció Sindical de CCOO de Delphi rebutgen l’ERO que ha presentat avui la direcció de l’empresa per a l’extinció de tota la plantilla de Sant Cugat del Vallès. Comissions Obreres exigeix a la direcció de Delphi que retiri l’ERO i que continuï les negociacions del pla de reindustrialització sense la pressió d’un expedient, per tal de garantir una alternativa industrial per a la planta santcugatenca que asseguri la màxima ocupació i en les millors condicions.

En aquest sentit, el sindicat lamenta la poca concreció que ha mostrat Delphi en el pla de reindustrialització i exigeix a l’empresa que incorpori la representació legal dels treballadors en les negociacions amb els inversors per garantir el futur de la fàbrica de Sant Cugat i l’ocupació actual.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem