Joan Franquesa: "El Sant Cugat Tribuna és una necessitat"

Sant Cugat Empresarial és l'organitzadora del fòrum empresarial Sant Cugat Tribuna des d'aquest any

Sant Cugat Empresarial ha assumit des d'aquest any l'organització del Sant Cugat Tribuna, un fòrum empresarial que reuneix agents del món econòmic santcugatenc  i que porta al municipi protagonistes del sector empresarial català de primer nivell.

Xavier Sala i Martín, Salvador Alemany o Josep Oliu són alguns dels ponents que han passat pel Sant Cugat Tribuna, creat el 2003 i organitzat fins ara per l'Ajuntament. En els útlims anys, el fòrum ha perdut pistonada i és per això que Sant Cugat Empresarial ha agafat les regnes de l'organització, amb col·laboració amb la Fundació Sant Cugat Actiu, amb l'objectiu de donar-li un nou impuls.

El primer gran acte del Sant Cugat Tribuna 2017 arribarà a principis de juliol al Teatre-Auditori amb una conferència amb les noves tecnologies com a protagonistes.

En parlem amb el president de l'associació empresarial, Joan Franquesa.

"Volem fer de Sant Cugat un lloc de referència"

Per què us heu implicat en el Sant Cugat Tribuna?

L'inici del Sant Cugat Tribuna va ser important i va omplir un forat que no hi havia a Sant Cugat, de potenciació del món empresarial i econòmic. Per diverses raons, el que inicialment va tenir un gran impacte, es va acabar espaiant en el temps. Enteníem que Sant Cugat no podia perdre aquest esdeveniment. Volem organitzar actes no tan espaiats i complementaris. Entenem que l'Ajuntament no pot fer més, ara nosaltres agafem el repte ara d'impulsar-ho.

Què aporta un esdeveniment com aquest a la ciutat?

Sant Cugat és un dels territoris amb més creixement econòmic, més inversió, més població activa i més creació d'empreses. Aquesta realitat s'ha de traduir en una visilibat, i això és el que vol fer el Sant Cugat Tribuna: fer visible que Sant Cugat és una referència econòmica pel país. També és un punt de trobada per empreses i emprenedors. El Sant Cugat Tribuna és una necessitat.

Què heu preparat per aquesta edició del Sant Cugat Tribuna?

Estem preparant un primer acte per a principis de juliol enfocat al món de les noves tecnologies i noves economies. Volem reflectir que la tipologia d'empresa de Sant Cugat obeeix a un perfil una mica més novedós. El primer acte volem que sigui un reflex d'aixó, més que de l'empresa tradicional i més gran. Vol ser un reflex d'aqeusta nova economia que també hi ha a Sant Cugat.

Els ponents són un dels punts forts del Tribuna. Qui vindrà?

Hem pensat molta gent. La novetat és que segurament tindrem un duet, dues persones representatives que, en mode de conversa, ens parlaran d'aquests móns tecnològics. Seran personatges de referència i sempre intentarem que el ponent tingui alguna relació directa o indirecta amb Sant Cugat.

I prepareu més actes a banda de la conferència central?

Volem que la marca Tribuna Sant Cugat Empresarial serveixi per altres fòrums i trobades vinculats amb el món econòmic. Tenim un portavions insígnie i tota una flota per recuperar el nom i la marca del Tribuna per fer Sant Cugat un lloc de referència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem