Joan Franquesa, nou president de Sant Cugat Empresarial

El fins ara vicepresident de l'associació d'empresaris de Sant Cugat substitueix Frederic Boix, nomenat president d'honor

El santcugatenc Joan Franquesa ha estat escollit president de Sant Cugat Empresarial en l'assemblea anual que ha celebrat l'entitat aquest dijous, 11 de juny. Franquesa, fins ara vicepresident de SC Empresarial, substituirà en el càrrec a Frederic Boix, president des de la fundació de l'associació el 2005 i que ara ha estat dessignat president d'honor després de renunciar al càrrec per motius personals.

L'objectiu principal de Franquesa pel mandat que enceta, on vol mantenir una línia de continuïtat, és incrementar el pes de Sant Cugat en el conjunt de la comarca: "La força a nivell econòmic hi és i només falta tenir representació institucional en les esferes de decisió". El nou president destaca que el Vallès s'està consolidant com un gran pol empresarial i que cal que des de Sant Cugat es pugui influir en les decisions econòmiques.

Per Franquesa, una de les debilitats del teixit empresarial santcugatenc és el poc arrelament d'algunes multinacionals en el municipi: "El repte és que la gran empresa s'ha d'integrar més en el territori". Com a fortalesa, el president dels empresaris posa èmfasi en el fet que a Sant Cugat hi és representat tot l'univers empresarial: des d'start up's i petites empreses a grans multinacionals.

L'assemblea celebrada ha servit també per homenatjar Frederic Boix, president de Sant Cugat Empresarial des que es va fundar el 2005 i que ara ha deixat el càrrec per motius personals. Boix fa una valoració molt positiva d'aquests deu anys, en què destaca la gran conversió i explosió econòmica de Sant Cugat i la zona en general. "Hem col·laborat a fer-ho possible".

Un desig del ja expresident és poder incrementar el nombre d'associats, que actualment són uns 140 empresaris: "Tenim molt més recorregut d'associats. Junts farem més lobby i hi haurà més trasllat de coneixement. L'economia competitiva està canviant per la col·laborativa".

La junta

La candidura de Joan Franquesa, que és l'única que s'ha presentat, no preveu grans canvis en la junta directiva de l'entitat. De fet, es mantindrien totes les persones de la junta anterior i s'hi sumarien Helena Aranyó (Residencial Cugat Natura) i Olga Velasco (Marcove).

La candidatura encapçalada per Joan Franquesa integrada per tretze persones (totes repeteixen menys les dues últimes). Cal dir que també hi tindrà representació un membre de l'Ajuntament de Sant Cugat (fins ara ho era el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas); i un membre de Sant Cugat Comerç, que serà el president, Josué Sospedra.

  • Manel Farré, vicepresident (Catalana Occidente)

  • Juan Knuth, vocal i tesorer (Palex)

  • Juanjo Martinez, vicepresident (Networkia)

  • Concepció Curet, vicepresidenta (Globalmet)

  • Eduard Torres, vocal i secretari (ETL Advocats)

  • Judith Invers, vocal (Banc Sabadell)

  • Eva Blanco, vocal (Hewwlett Packard)

  • Juan Luis Velasco, vocal (Lubrizol)

  • Ricard Casas, vocal (ISS)

  • Joan Alsina, vocal (Acceso Corporate Partners)

  • Albert Pitarch, vocal (Larc It Dealer Office)

  • Santiago Sabatés, vocal (Eurofragance)

  • Helena Aranyó, vocal (Residencial Cugat Natura)

  • Olga Velasco, vocal (Marcove)

Empresari santcugatenc

Joan Franquesa és actualment el president de Petra Consultoria i responsable de la immobiliària santcugatenca Feliu Franquesa. És membre del Comitè Organitzador de CONSTRUMAT i President del Comitè Internacional del Gremi d’Àrids. La seva carrera  professional l’ha desenvolupat en empreses pròpies, sent administrador i advocat de varies societats del Grup Petra tant nacionals com internacionals (Amèrica Llatina).També ha estat vicepresident del FC Barcelona.

Després d’haver realitzat la Llicenciatura en Dret, va cursar un Màster en Direcció d’Empreses Constructores i Immobiliàries així com varis Postgraus en Territori i Urbanisme. A més a més, va cursar estudis de Dret a la Universitat de la Habana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem