L'antiga planta de Delphi de Sant Cugat acollirà la construcció de submarins

L'empresa nord-americana Triton ha triat Gutmar, una empresa catalana especialitzada en mecànica de precisió, per fabricar a Europa els seus submarins de petit format

Una empresa catalana començarà a construir submarins de petit format i d'ús civil a partir del pròxim mes de setembre a Sant Cugat del Vallès, segons ha avançat Televisió de Catalunya. Es tracta de Gutmar, una de les quatre companyies que es va instal·lar a l'antiga planta de Delphi a Sant Cugat. Així, una part de la històrica fàbrica santcugatenca tradicionalment vinculada a components per l'automoció acollirà ara la construcció de submarins. 

El president executiu de Gutmar, Joan Martorell, ha explicat a TV3 que els submarins costaran entre tres i sis milions d'euros cadascun i podran ser per ús civil, d'investigació científica o milionaris "que igual que es compren un vaixell o un helícopter, poden tenir un submarí per baixar al fons del mar o fer turisme". La planta de Gutmar a Sant Cugat, que ocupa només una de les parts del que va ser la fàbrica de Delphi, suma ara uns cent treballadors entre enginyers i personal altament qualificat. Trenta provenen de l'antiga plantilla de Delphi, i amb el nou projecte del submarí es preveu contractar uns 50 treballadors més.

L'empresa nordamericana Tritón ha escollit la catalana Gutmar per fabricar els submarins a Europa, ja que es tracta d'una empresa especialitzada en maquinària de precisió i que ja fabrica peces per avions, helicòpters, robòtica, biomedicina... "Estem especialitzats en peces crítiques, aquelles que si fallen, la màquina és perd; és de gran responsabilitat", ha afegit Joan Martorell.

L'empresa nordamericana Delphi va deixar la planta de Sant Cugat el 2016 després de dècades donant feina a centenars de persones. Després de mesos d'incertesa i preocupació sobre la continuïtat de la planta i la desaparició d'una indústria històrica de la ciutat, quatre empreses catalanes van presentar un projecte de reindustrialització i es van instal·lar a la fàbrica per dur a terme els seus projectes. Les companyies van assumir uns 200 dels treballadors que quedaven de Delphi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem