Signat l'acord per reindustrialitzar Delphi que mantindrà 208 llocs de feina

L'acord s'ha presentat aquest dimecres, 16 de novembre

L'acord per reindustrialitzar la planta de Delphi ja és una realitat. 4 empreses catalanes J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera, són les inversores que ampliaran la seva activitat industrial a la planta que fins ara ocupava la multinacional. L'acord preveu conservar 208 llocs de treball, una xifra que les 4 empreses voldrien ampliar. El director general de Guilera ha explicat que hi ha el compromís de contractar 208 persones, la voluntat és que siguin més però no volem dir coses que no sabrem si podrem complir.



El màxim responsable de Guilera també ha volgut destacar que les 4 PIMES inversores tenen com objectiu crear ocupació i ha subratllat el caràcter innovador i internacional de les companyies . "Som empreses inversores en crear riquesa en aquest país", ha destacat

L'opinió del comité d'empresa

El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Moràn, s'ha mostrat satisfet per l'acord, però ha recordat que hi ha 150 persones que no tindran un lloc de feina. "Hem de recordar que l'acord arriba després que una empresa multinacional hagi decidit cessar l'activitat a la planta de Sant Cugat i deslocalitzar la seva producció.

Felicitacions polítiques

L'alcaldessa al centre amb el conseller Baiget a l'esquerra i a la dreta la consellera Bassa, acompanyats de representants de les empreses FOTO: Localpres

El treball i la bona coordinació entre les diferents administracions i entre diferents departaments de la Generalitat ha estat clau per la culminació d'aquest acord. l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha felicitat a totes les parts per l'acord, i ha explicat que ha estat un procés de dificultat però que s'ha encarat a una "gestió madura" amb l'objectiu de preservar els llocs de treball. Conesa també ha assegurat que l'objectiu del consistori és que no es perdi cap metre de sòl industrial al municipi. "Estem al costat de les empreses que fan l'aposta per als treballadors i que posicionen Sant Cugat en el mapa industrial del país i d'Europa".

A l'acte hi ha assistit també Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies; i Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement.

L'ajuda institucional

Segons ha explicat el consistori, l'Ajuntament ha articulat un programa d'incentius fiscals i bonificacions en matèria de contractació. Uns avantatges fiscals que retornaran a la ciutat en forma d'activitat productiva, generació de nous llocs de treball directes, però també indirectes i impacte econòmic global.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha fet una valoració més ajustada a la realitat del valor dels terrenys de Delphi per minorar l’import de l’Impost de Béns Immobles (IBI). D’altra banda, l’Ajuntament bonificarà part de l’IBI, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i la taxa d’Obres i Activitats en previsió de les noves inversions que es faran a la planta santcugatenca. També s’han previst unes línies de subvencions per creació d’ocupació. El suport econòmic de l’Ajuntament en aquest procés de reindustrialització es podria estimar –entre subvencions atorgades i impostos bonificats que es deixaran de percebre- en uns 950.000€, que quedaran repartits durant els primers cinc anys de reindustrialització.       

D’altra banda, durant els darrers tres anys la Generalitat de Catalunya ha treballat  en el projecte de reindustrialització de la planta de Delphi. A més de gestions d’assessorament i d’acompanyament en matèria industrial, laboral i tributària, la Generalitat ha contribuït al projecte mitjançant l’atorgament d’un ajut directe als compradors de 400.000 euros i d’un préstec participatiu als mateixos inversors d’1,5 milions d’euros a través d’Avançsa. En total, per tant, la Generalitat contribuirà al projecte amb ajuts directes i préstecs per valor d’1,9 milions d’euros.

Finalment, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) participarà activament en la capacitació professional de les persones que treballaran a través de diferents programes. La mediació portada a terme per la Generalitat entre empresa i treballadors, tant en la tramitació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació com en la reindustrialització, ha estat clau per assolir un acord favorable com el que tenim i permetrà mantenir part dels llocs de treball.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem