L'empresa HBT guanya la 7a edició del programa Yuzz 'Joves amb idees'

La start-up d'anàlisis de sang no invasives ha guanyat un viatge a Silicon Valley i una estada gratuïta d'un any al Centre d'Emprenedoria Ca n'Ametller

La startup d'anàlisis de sang no invasives HBT, impulsada per Albert Llamas, ha estat escollida com la millor idea del centre YUZZ Sant Cugat, obtenint una plaça per viatjar a Silicon Valley al costat dels altres 51 millors joves emprenedors de la VIII edició de Santander YUZZ, el programa d'emprenedoria que promou Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació Sant Cugat Actiu.

El jurat ha seleccionat el projecte d'Albert Llamas com el millor del centre YUZZ Sant Cugat, espai en el qual, des de fa cinc mesos, 20 estudiants han rebut formació, assessorament i mentoring per al desenvolupament dels seus models de negoci.

HBT pretén desenvolupar un dispositiu que permeti substituir les punxades en les anàlisis de sang amb el valor afegit de donar els resultats en pocs minuts. El mètode tindrà el gran avantatge que no caldrà punxar el pacient ni extreure-li cap mostra. A més d'evitar un mal moment, això permetrà estalviar residus tant en material mèdic com en mostres biològiques. La determinació de la quantitat present en sang de les substàncies es farà per mitjà de tècniques electromagnètiques.

El segon premi ha estat per l'empresa 3Draw, i Bolsavallès el tercer. Ambdós han guanyat una estada de sis mesos al Centre d'Emprenedoria Ca n'Ametller.

3Draw consisteix en la implementació d'un mètode per dibuixar en 3D. Utilitzant mecanismes similars als d'una tauleta gràfica i el tipus de sensors que s'empren en els escàners per a impressió 3D, s'aconsegueix un sistema en què es registren els moviments del llapis en 3 dimensions i es guarden en format digital.

Bolsavallès té com a missió ajudar a les persones a invertir els seus diners en els mercats financers per mitjà d'un robot assessor disponible les 24 hores. Aquest producte va dirigit a persones que volen complir el seu somni com a inversor i que disposen d'estalvis entre 5.000 euros i 100.000 euros, els hi agraden les noves tecnologies i busquen transparència.

D'altra banda, Ana Cárdenas, promotora de la idea Click Adapter, i Albert Llamas, impulsor de HBT, han estat els finalistes dels premis YUZZ Mujer i YUZZ innovación tecnología disruptiva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem