'Pump it' guanya el primer premi del concurs d'emprenedoria Yuzz

Es tracta d'un sistema multifuncional que millora el rendiment dels dispositius microfluídics

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat ha acollit aquest dilluns, 11 de juliol, el lliurament de premis i diplomes de la sisena edició del programa per a joves emprenedors Yuzz. Enguany, dels 20 projectes seleccionats –es van presentar més d'una cinquantena– 15 han acabat desenvolupant-se. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha qualificat aquesta edició com la "millor promoció Yuzz de les sis edicions".

Brugarolas ha assenyalat que "any rere any hem anat donant profunditat i experiència a aquest programa Yuzz", i ha destacat que cada vegada són més les propostes que es presenten. L'objectiu, ha dit, és "generar les millors condicions per a la creació d'empreses per, en definitiva, tenir una ciutat més justa".

Yuzz és una iniciativa que el Centro Internacional Santander Emprendimiento ha impulsat a municipis d'arreu de l'estat espanyol, sent Sant Cugat el tercer, després de Madrid i Barcelona. Aquí compta amb el suport de l'Ajuntament, que fa una aportació econòmica d'uns 18.000 euros anuals. 

Els guanyadors

El primer premi ha estat per a Pump it, una start-up dedicada a la microfluídrica. Els seus creadors, Carlos Rubio i Andreu Enfedaque, han desenvolupat un sistema multifuncional que millora els sistemes microfluídrics –emprats per fer anàlisis de sang, d'orina, etc.– reduint el temps d'anàlisi, millorant la qualitat del senyal i disminuint la mida del dispositiu.

Un dels problemes que presenten aquests dispositius és la formació de bombolles d'aire, que són difícils d'eliminar i dificulten l'anàlisi. Pump it dóna solució a aquest problema implementant materials piezoelèctrics extremadament precisos com a mecanisme de bombeig per evitar que es formin bombolles d’aire.

Amb aquest primer premi, Carlos Rubio i Andreu Enfedaque tindran l'oportunitat de viatjar a Silicon Valley per conèixer el bressol de la innovació tecnològica, i a més han guanyat l'estada d'un any a EsadeCreàpolis per tal que puguin continuar desenvolupant el seu projecte. D'altra banda, 'Pump it' també optarà als tres premis Yuzz en l'àmbit estatal, que en total sumen 60.000 euros.

El segon premi ha estat per al creador de Wavee, Marc Torras. Wavee és una xarxa de networking en línia dirigit a petites empreses, emprenedors i autònoms. Finalment, el tercer premi ha estat per Pablo Manuel Vidarte, responsable de Bioo, un sistema que és capaç de produir energia mitjançant la fotosíntesi de les plantes de manera sostenible i competitiva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem