El conflicte laboral a Delphi arriba fins al Parlament de Catalunya

Els treballadors de Delphi s'estan reunint aquests dies amb els representants polítics de les diferents administracions catalanes

Els treballadors de Delphi continuen les seves reunions a contrarellotge amb les administracions per mirar de trobar suport en la recerca de la millor solució per la planta de Sant Cugat i els seus 540 empleats directes. Així, els membres del comitè d’empresa de Delphi s’han reunit aquest 17 de febrer amb els representants de tots els grups parlamentaris per reclamar-los la seva col·laboració per retardar al màxim l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que vol presentar la direcció de l’empresa i tenir més temps per trobar un nou inversor per a la planta santcugatenca.

En acabar la reunió, el president del comitè d'empresa de Delphi, Jose Antonio Morán, ha declarat a l'ACN que la direcció de la companyia “té pressa” en presentar l’expedient i que “això no ajuda a concloure amb èxit el procés de reindustrialització i ha agraït el suport que han rebut de tots els grups sobre els seus plantejaments. Morán ha celebrat que la reunió, feta a petició del grup de Catalunya Sí Que Es Pot, ha estat “cordial i constructiva” i que ha servit “per donar-los a conèixer la situació de Delphi en primera persona”. Morán ha resumit el punt de vista del comitè en “demanar temps a l’empresa per garantir que el procés de reindustrialització es pugui concloure amb èxit”.

El president del comitè d’empresa ha apuntat que aquest “és un procés llarg i complex per naturalesa i, per tant, requereix el seu temps, però l‘empresa té pressa en aplicar un expedient de rescissió de contracte i això no ajuda a concloure amb èxit el procés. La nostra petició als grups parlamentaris és que s’impliquin en pressionar l’empresa per evitar que presenti l’expedient i s’iniciïn els terminis legals que determina la norma”.

Moran ha destacat que tots els representants dels grups parlamentaris han rebut els treballadors de Delphi i que “ens han donat una resposta molt satisfactòria i ens han ofert suport total a les nostres peticions, que consideren raonables”. Els representants dels grups també han demanat als treballadors de Delphi que participin a la Comissió d’automoció del Parlament i han avançat que faran mediació amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per intentar endarrerir la presentació de l’expedient de regulació d’ocupació que ha de fer l’empresa.

Tancament de Delphi

La direcció de Delphi va anunciar a principis de febrer els seus plans per tancar la planta de Sant Cugat, que actualment dóna feina a més de 700 persones (540 directes i la resta indirectes), al·legant que la fàbrica no és competitiva i que manca carrega de treball suficient per fer-la viable. Per la seva banda, els sindicats s’oposen a la mesura perquè argumenten que el tancament “no és més que una deslocalització de la producció cap a països de baix cost” i defensen que es busquin alternatives per garantir el manteniment dels llocs de treball.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem