Els sindicats demanen la implicació de la Generalitat en el futur de Delphi

Els treballadors es reuneixen amb Baiget i Bassa per trobar una sortida a la planta de Sant Cugat

Els representants del comitè d’empresa de Delphi s’han reunit amb els consellers d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, per continuar cercant una sortida al futur de la planta de Sant Cugat.



En declaracions en acabar la reunió, totes les parts han reiterat les seves demandes a la direcció de Delphi de que retardi el màxim possible la presentació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per tal que es pugui trobar un nou inversor que garanteixi el futur de la fàbrica. El Govern s’ha compromès amb els treballadors en ajudar-los a trobar un soci que garanteixi un projecte de reindustrialització a llarg termini i amb ocupació de qualitat per a la planta vallesana.



El secretari d’Empresa i Coneixement, Joan Aregio, ha comentat que la reunió s’ha celebrat a instàncies del comitè d’empresa de Delphi i que se suma a un seguit de trobades dels treballadors amb les institucions catalanes. “Els escenaris són el tancament o la reindustrialització i el manteniment del màxim nombre de llocs de treball”, ha recordat Aregio, que ha afirmat que el Govern es compromet a coordinar les accions dels seus departaments amb els treballadors i que totes les parts comparteixen que aquesta via és “la millor opció per defensar llocs de treball” a Delphi. “Totes les portes estan obertes i seguim treballant, tant des de l’empresa com des del Govern. La confidencialitat no ens permet donar més detalls, però les coses van avançant”, ha conclòs Aregio.



Per la seva banda, el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha emmarcat la torbada en la bateria de converses que estan mantenint els treballadors de Delphi amb la direcció de l’empresa i les administracions. Ginesta ha apuntat que els treballadors i el Govern reclamen a l’empresa que es retardi al màxim la presentació de l’ERO per tal de tenir temps de trobar un inversor que mantingui els llocs de treball “amb garanties” i amb un projecte a llarg termini. “El comitè vol que el projecte sigui consistent i que es pugui valorar abans que el Govern hi doni la seva aprovació”, ha afegit el secretari de Treball.



El president del comitè d’empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha agraït la implicació dels dos consellers i ha considerat que la trobada ha estat “fructífera”. Morán ha apuntat que “no hi ha grans canvis a ressenyar” i que els treballadors continuen buscant nous inversors. Morán ha celebrat que “per ara, no hi ha termini”, ja que Delphi no ha presentat encara l’ERO, però ha reiterat la demanda de “més temps” per concloure “amb èxit” el procés de reindutrialització, ja que no és el mateix un ERO d’extinció de tots els contractes que no pas la possibilitat que una part de la plantilla es pugui incorporar a un nou projecte empresarial. El president del comitè ha apuntat que mantenen reunions periòdiques amb la direcció, però que actualment no hi ha data per a la propera trobada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem