Nou pas dels empresaris en la lluita pel jutjat propi

Actualment, més del 60% dels assumptes que es tramiten als diferents jutjats de Rubí provenen de Sant Cugat

En una reunió mantinguda amb la consellera de la Justícia, Pilar Fernández Bozal, el president de la patronal santcugatenca, Frederic Boix, li ha traslladat la necessitat que Sant Cugat disposi de partit judicial propi i un jutjat de primera instància.

Boix ha exposat els perjudicis empresarials que aquesta situació està suposant al teixit empresarial i ha intentat convèncer la consellera. El president de Sant Cugat Empresarial ha acompanyat la seva petició amb un informe en què en detallen les raons que fonamenten la proposta. Un dels documents que portava Boix sota el braç és la recomanació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ja va demanar l'any 2009 ampliar amb tres jutjats més el partit judicial de Rubí. Actualment, més del 60% dels assumptes que es tramiten als 8 jutjats de Rubí provenen de Sant Cugat, que s'etima al voltant de 10.000 expedients a l'any.

Esperar el moment
Des del govern espanyol, el nou ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, prepara una reforma del món dels tribunals que sacsejarà. En aquest marc de canvis, la consellera i els empresaris hauran de lluitar per fer-se un lloc en aquest nou mapa que tendirà a suprimir el paper i introduir el sistema electrònic. Per explicar millor tot aquest panorama als empresaris, Fernàndez Bozal ha promès visitar aviat Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem