Delphi, a punt de tancar la cessió de la planta a J. Juan i Gutmar

J. Juan Gutmar podria començar la seva activitat a la planta que deixa Delphi durant el quart trimestre de l'any

Delphi està ultimant i a punt de tancar la cessió de la seva planta de Sant Cugat al conglomerat de quatre empreses liderades per J. Juan i Gutmar que s'han interessat en la reindustrialització. Així ho ha explicat al TOT el president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, que ha detallat que la proposta és de 208 llocs de treball i una garantia d'activitat de quatre anys. "No creiem que sigui suficient", ha lamentat. Tot i això, la poca flexibilitat de Delphi en el calendari de tancament (ha presentat un ERO pels 540 treballadors que entra en vigor aquest maig i ha avançat el final de l'activitat a l'octubre) ha fet impossible trobar alternatives millors, ja que les negociacions han estat a contrarellotge.

Aquest dimecres, dia 27 d'abril, treballadors i direcció tenen una reunió clau on l'empresa haurà de presentar les condicions definitives de la reindustrialització, així com de l'aplicació de l'ERO. "Volem tenir clar el procés de reindustrialització", ha explicat Morán, que ha avançat que la previsió de J. Juan i Gutmar és iniciar l'activitat a la planta durant el quart trimestre de l'any i, a partir de llavors, anar augmentant l'activitat fins a arribar a ocupar 208 persones. Cal recordar que Delphi va decidir al final cedir gratuïtament la maquinària i les instal·lacions, cosa que també ha acabat facilitant el procés de reindustrialització.

Pel que fa a l'ERO, direcció i treballadors encara han d'acabar de tancar alguns temes pendents. Delphi va anunciar que la seva intenció era acomiadar 80 persones aquest maig, més d'un centenar al juliol i la resta a l'octubre, quan finalitzarà la seva activitat a Sant Cugat. "Volem evitar això i aconseguir que les baixes del maig siguin voluntàries o prejubilacions i evitar les baixes traumàtiques fins al final", ha reivindicat el president del comitè d'empresa. Per això, una de les reivindicacions dels treballadors és avançar l'edat de prejubilacions.

L'altre front obert pels treballadors de Delphi és facilitar la recol·locació dels 540 treballadors que perdran la feina. Per ara, ja s'ha creat una borsa d'ocupació i s'ha iniciat un pla de recerca activa de feina, amb formacions incloses. Les 208 persones que contractaria la nova propietària de la planta sortirien d'aquesta borsa de treballadors de Delphi i a través d'un procés de selecció: "La prioritat serà pels de Delphi".

Tot plegat s'haurà d'acabar de negociar a la reunió d'aquest dimecres i en una altra trobada el dijous, dia 28 d'abril.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem