Indemnització pels 92 treballadors de Ferrovial afectats pel tancament de Delphi

Els treballadors cobraran 50 dies per any treballat

Ferrovial indemnitzarà amb 50 dies per any treballat amb un topall màxim de 30 mensualitats els 92 treballadors afectats pel tancament de Delphi a Sant Cugat. Tots ells rebran una indemnització mínima de 10.000 euros, segons ha informat el Col·lectiu Ronda que ha estat qui ha assessorat els empleats en aquets procés.

Aquests treballadors realitzaven tasques de manteniment i neteja i estaven subcontractats per Delphi. Els advocats del Col·lectiu Ronda Josep Pérez i Josep Camprubí han denunciat que l'existència de 160 treballadors en règim de subcontracte sobre una plantilla de menys de 600 persones "tona a exemplificar el recurs absolutament abusiu de la subcontractació que fan les empreses que operen a Espanya, recolzades per una legislació laboral que permet la coexistència quotidiana de treballadors de primera i de segona".
En aquest sentit, Pérez ha explicat que molts dels treballadors de les subcontractes "haurien d'haver estat integrats a la plantilla de Delphi des de fa molt de temps i haver gaudit de les mateixes condicions salarials i laborals que tenien els seus companys contractats per la pròpia empresa". Ha afegit que ara "tampoc tindran les mateixes condicions a l'hora de veure's indemnitzats".



L'advocat ha explicat que la direcció de Delphi s'ha compromès a incloure també els treballadors de Ferrovial i la resta de subcontractes afectats pel tancament en la negociació per la reindustrialització de la planta. Pérez s'ha al·legat "d'aquest gest de bona voluntat", tot i que ha assegurat que "en absolut serveix per pal·liar els efectes de la permanent precarització del treball a l'Estat espanyol que suposa la utilització injustificada i abusiva de les subcontractes".



D'altra banda, els sindicats i la direcció de l'empresa es troben en plenes negociacions en el marc del període de consultes per l'ERO presentat per Delphi que afecta a la totalitat de la plantilla, un total de 540 treballadors. Aquest període de consultes finalitzà aquest divendres i es realitza en paral·lel a les negociacions per trobar un nou inversor a la planta. De moment, hi ha sobre la taula una oferta que mantindria uns 200 llocs de feina.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem