Jordi Benítez: “Sant Cugat té cicles de nits tranquil·les i nits més mogudes”

Testimonis de santcugatencs que treballen de nit

Ens agrada pensar que mentre dormim estem segurs. Ens imaginem llargues nits en què algú vetlla per nosaltres. Una d’aquestes persones que s’encarrega de la seguretat de Sant Cugat és el policia local Jordi Benítez. Té 50 anys i fa mitja vida que està a la policia santcugatenca. La majoria dels seus anys de servei els ha treballat en horari nocturn i no només hi està acostumat, sinó que ha trobat avantatges a una feina que comença a les deu de la nit fins les sis del matí. “Em permet tenir la tarda lliure per estar amb el meu fill i acompanyar-lo a les múltiples activitats que fa”. En Jordi Benítez però, té la sort que funciona dormint poques hores. “Vaig a dormir entre les set i les vuit del matí i em llevo al migdia cap a la una o les dues”, assegura. Admet que ja no aguanta les nits de la mateixa manera que quan tenia 30 anys, però segueix mantenint-se ben despert per fer la seva feina.   

Patrulla nocturna

La Policia Local té, en una nit normal, dos cotxes amb dos policies donants voltes per punts estratègics de la ciutat i un altre cotxe amb policies d’incògnit. “El pitjor per a mi són les nits tedioses que no passa res”, explica Benítez. No el mal interpreteu. No li agrada trobar-se amb la desagradable situació d’un accident de trànsit, una detenció d’un lladre o un cas de violència masclista. El que vol dir és que les hores passen més ràpid i notes menys el pas de la nit si hi ha realment feina a fer. 

Una de les característiques de la nit santcugatenca segons ell són els cicles. “Hi ha èpoques més tranquil·les i d’altres de requeriments i trucades constants”. També coneix la diferència entre els caps de setmana i els dies de cada dia. “El cap de setmana sabem que gran part de la feina es concentra a les zones de discoteques i ens trobem amb més baralles i accidents que altres dies. Sobretot, a les cinc o les sis, quan la gent va més passada.” La nocturnitat no la compensen amb una jornada més reduïda, però sí cobra salari un xic més alt que els companys amb horari diürn. //

Més informació
 
Comentaris

Destaquem