El govern de Sant Cugat aprova en solitari el pressupost de 2021

Junts per Sant Cugat i Ciutadans s'han posicionat en contra dels comptes del tripartit d'ERC, PSC i CUP

El govern d'ERC, PSC i CUP ha aprovat definitivament en solitari el pressupost municipal de Sant Cugat pel 2021. Són 153 milions d'euros, amb una partida per inversions de 19 milions. El tripartit ha rebutjat totes les al·legacions presentades per Junts per Sant Cugat i Ciutadans, que han votat en contra del pressupost. El tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler, va reconèixer que l'ideal és tenir pressupost a principis d'any, però va justificar el retard per la pandèmia, el canvi de govern i la nova estructura amb què elaboren els comptes.

Més info: El govern presenta el "pressupost més alt" de la història amb 153 milions d'euros

Junts per Sant Cugat, "molt preocupat"

"Estem molt preocupats", ha assegurat el regidor de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas, que ha advertit que "el rumb econòmic de l'Ajuntament porta al col·lapse amb tota seguretat". Per Brugorolas és "el pressupost menys transparent de la història" i acusat al govern municipal d'una "nul·la planificació". "Sant Cugat necessita un rumb social i econòmic diferent", ha reclamat.

Des de Junts per Sant Cugat també han criticat la disminució d'ajudes a famílies nombroses i la falta de concreció de les polítiques per fer front a la crisi del coronavirus. A més, ha lamentat que el pressupost "arriba novament tardíssim" i ha advertit de "l'impacte sever" que tindrà en la ciutadania.

El tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler, ha qualificat de "mentides" moltes de les crítiques de Junts. A més, ha denunciat el tarannà de Junts: "No hi havia ganes d'arribar a cap consens i una escassa voluntat de negociar. Quan tinguin ganes de contribuir, saben que ens tenen aquí".

El rebuig de Ciutadans

Per la seva banda, Ciutadans ha agraït el to del govern municipal en les negociacions, però ha lamentat que hagin rebutjat totes les seves propostes. Entre altres, havien reclamat que l'Ajuntament absorvís el tribut metropolità, ajudes contra la crisi de la covid com una línia de microcrèdits, augmentar les ajudes a Càritas, garantir l'obertura total dels consultoris de Les Planes i La Floresta o millorar les voreres. A més, han demanat que se suprimeixi qualsevol partida relacionada amb Ragull Centre.

Pere Soler ha assegurat que no hi ha cap partida vinculada al Ragull Centre. Pel que fa al tribut metropolità, ha apuntat que és el contribuent el que ha d'assumir el cost. A més, ha apuntat que la majoria d'al·legacions s'han desestimat per raons tècniques i que no descarten poder incorporar-ne alguna a través de modificacions del pressupost.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem