Queixes locals i generals dels treballadors de l'Ajuntament

Una trobada convocada pels sindicats critica les mesures anunciades per Mariano Rajoy

Els manifestats anaven de negre per expressar el dol que provoquen les mesures FOTO: JR Armadàs Els manifestats anaven de negre per expressar el dol que provoquen les mesures FOTO: JR Armadàs
Els treballadors de l’Ajuntament han deixat sentir la seva veu contra les reformes i les retallades que ha anunciat el govern espanyol. Vestits de negre per il·lustrar el dol, s’han concentrat a les portes del consistori per expressar el rebuig a mesures com la com la reducció de la prestació d’atur o l’augment de l’IVA que segons ells “no farà més que encarir les despeses familiars”

La trobada l’han aprofitat els sindicats convocants per expressar en veu alta altres queixes a nivell municipal. En el manifest llegit per la secretària de la CGT a l’Ajuntament, Anna Laguna, s’ha posat de relleu que s’han reduït els educadors a les escoles bressols municipals i s’ha apujat el preu per a les famílies a la vegada que s’han augmentat els sous dels càrrecs de confiança del govern.

“Es retallen les despeses d’activitats per a la ciutadania i es col·loca el numero 16 de la llista de CiU, que no va obtenir regidoria, a la Fundació Sant Cugat amb un salari anual de 75.000 euros l’any”, ha llegit davant d’uns 200 treballadors Laguna. També s’ha criticat la tancada de dos dels tres CAP de la ciutat durant el mes d’agost i han demanat “una actuació política coherent, transparent i honesta.”

L’opinió de l’alcaldessa
“El govern central vol treure una sèrie de competències als ajuntaments”. Amb aquestes paraules l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, rebutja les mesures que Mariano Rajoy va anunciar al Congrés el dia 11 de juliol. Conesa pensa que és una atac a l’autonomia local i considera que és jurídicament molt qüestionable el fet que es puguin reduir el nombre de regidors en mig d’una legislatura.

Respecte la protesta dels treballadors del consistori Conesa assegura que els treballadors de l’Ajuntament no han patit cap retallada de sou i que tots els seus llocs de treball ha estat sempre garantits. “Els demano que es posin al lloc de les persones que sí han patit retallades o als que estan a l’atur i que valorin que tenen una feina que està garantida”, ha declarat Conesa al respecte. “No admetre que els treballadors diguin que no s’està al seu costat”, ha sentenciat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem