El Banc Sabadell contraataca i denuncia l'OPA del BBVA

El Sabadell acusa el BBVA de vulnerar el règim de les opa i d'oferir "dades incomplertes que poden afectar el mercat"

El Banc Sabadell ha passat al contraatacat davant l'ofensiva del BBVA per fer-se amb el control de l'entitat catalana amb seu a Sant Cugat. El Sabadell ha denunciat l'OPA hostil a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, ja que considera que la informació que s'ha donat introdueix "dades incompletes que poden afectar el mercat". L'objectiu d'aquest moviment és que el mercat "compti amb informació completa i transparent i es garanteixi un procés ordenat i correcte".

Més info: El BBVA anuncia una OPA hostil per fer-se amb el control del Banc Sabadell

Un episodi més des de l'intent d'absorció del banc basc, que va començar amb una oferta amistosa inicial rebutjada pels directius del Sabadell i que va esclatar aquest 9 de maig amb una OPA hostil. Amb aquest últim moviment, els directius de l'entitat catalana opinen que el BBVA ha incomplert la normativa de les ofertes públiques d'adquisicions de valors pel que fa a l'article 32.1. Una normativa que estableix que des de l'anunci públic de l'oferta i fins a la presentació d'aquesta, "l'oferent, els membres dels seus òrgans d'administració i direcció, els seus accionistes de control, els seus assessors, les persones amb les quals actuï concertadament i les altres que intervinguin en l'operació s'abstindran de difondre o publicar per qualsevol mitjà qualsevol dada o informació que no consti a l'anunci previ de l'oferta".

L'OPA hostil

Més enllà del moviment del Banc Sabadell, l'OPA hostil del BBVA ha provocat una onada de crítiques i preocupació. El govern català s'hi ha mostrat en contra, com també ho ha fet el govern espanyol, que ha assegurat que té "l'última paraula". A més, patronals com Foment del Treball i Pimec han mostrat la seva preocupació i han alertat de conseqüències per les empreses catalanes.

Més info: Rebuig frontal dels sectors polítics i econòmics a l'OPA hostil de BBVA al Banc Sabadell

Per la seva banda, el BBVA ha assegurat que si es completa l'absorció, mantindrien una doble seu operativa a Sant Cugat i Madrid. 

Més info: El BBVA assegura que mantindrà una seu operativa a Sant Cugat

El BBVA admet sortides

El president del BBVA, Carlos Torres, va admetre aquest dijous que una fusió amb el Banc Sabadell comportaria una retallada de plantilla, però ha mostrat el seu compromís perquè les sortides siguin no traumàtiques, acordades amb els sindicats i amb ofertes atractives per als treballadors que s'hi vulguin acollir.

A més, Torres ha defensat que l'oferta és "extremadament favorable" i "extremadament atractiva" per als accionistes ja que l'oferta porta a una "combinació molt poderosa a dues entitats líders i ben gestionades". Finalment, ha insistit que es podria mantenir una seu corporativa a Sant Cugat i la marca de Banc Sabadell seguiria a Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem