Sant Cugat Empresarial destaca la responsabilitat corporativa de les empreses

La patronal santcugatenca va organitzar una taula rodona sobre la responsabilitat social i corporativa de les empreses

La responsabilitat social i corporativa de les empreses ha centrat la jornada 'Converses' que organitza periòdicament Sant Cugat Empresarial. El restaurant del Junior va quedar petit amb una taula rodona que va comptar amb les reflexions de la directora de responsabilitat corporativa de Caixabank, Meritxell Ripoll; la directora de responsabilitat social corporativa d'ISS Facility, Eulàlia Devesa; i del director general de Catalònia Fundació Creactiva, Joaquim Serrahima.

"La responsabilitat és fer les coses bé, més enllà de la llei, en l'àmbit econòmic, ètic, mediambiental...", ha asseverat Eulàlia Devesa. Per la directora de responsabilitat corporativa de CaixaBank, la "responsabilitat corporativa és una manera molt ferma en la governança, integritat i transparència, a més de finances sostenibles i mediambientals".

Joaquim Serrahima ha recordat que la tasca de la seva fundació se centra en l'atenció a les persones més vulnerables de la societat, aquelles que pateixen alguna discapacitat.

 

S'ha d'explicar la responsabilitat social?

Tots tres també han debatut sobre si cal explicar públicament o no les accions de responsabilitat social. "No ho fem per explicar-ho, ens hem vist abocats a fer-ho més", ha assegurat Meritxell Ripoll, que ho ha atribuït al fet que formen part d'un sector "tocat per la reputació". "Avui, que no hi ha línia entre el que fas i el que dius, el que funciona és que el que fas i pensis que és bo per la societat. S'ha d'explicar perquè d'altres et puguin copiar", ha justificat Eulàlia Devesa.

El director de Catalònia Fundació Creactiva ha reconegut que han reflexionat sobre si fer comunicació de la seva tasca o no, tot i que finalment s'han decantat per explicar-ho públicament tot i que entén que pot ser "un risc" pel que pugui pensar la gent: "Si no ho expliques, poden pensar que no fas res. Estem oberts que la gent ens vingui a veure. El que més ens agradaria és que la gent conegués la feina que fem, perquè al final estem amb aquells que no vol ningú".

Retorn a la societat

sant cugat empresarial alcaldessa sant cugat

Entre altres van assistir l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; i el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa FOTO: Bernat Millet

Pel president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, la responsabilitat social es pot entendre com "una obligació cap a la societat i al lloc on estàs": "El món empresarial té molt clar la voluntat de respondre i retornar a la societat". A més, Franquesa va reivindicar la quantitat d'iniciatives socials de les empreses de Sant Cugat: "Quedaríem sorpresos".

Mireia Ingla: "L'empresa no pot ser mai aliena a la vida de les persones"

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, va emfatitzar que el suport del nou govern al sector empresarial és "indiscutible" i va reclamar que les empreses es comprometin en la justícia social: "L'empresa és un dels pilars que fan una ciutat tan dinàmica com la nostra i entre tots hem d'aconseguir que sigui una ciutat més justa i per a tothom, a escala humana".

En aquest sentit, Ingla va assenyalar que "l'empresa no pot ser mai aliena a la vida de les persones" i va recordar que "per fer una ciutat més justa" es necessita l'ajuda de "tothom, especialment de les empreses".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem