Els procuradors i l'Ajuntament s'uneixen per ajudar a les famílies desnonades

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i la degana del Col·legi, Maria Pilar Mampel, han donat forma a aquest pacte

L’Ajuntament de Sant Cugat ha rubricat un acord amb el Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Terrassa per ajudar a intervenir als Serveis Socials en el casos de desnonaments que es produeixin en el municipi. Per aconseguir-ho, els procuradors informaran als serveis socials municipals, perquè aquests puguin ajudar les persones afectades i el consistori pugui actuar i intentar trobar solucions per frenar els desnonaments.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i la degana del Col·legi, Maria Pilar Mampel, han donat forma a aquest pacte en un acte al consistori. “Volem saber quins són els casos de més risc i quines són les famílies més vulnerables per ajudar-les i acompanyar-les socialment en tot el procés judicial. Volem evitar que es produeixi la situació de desnonar un habitatge ocupat per una família”, ha indicat Conesa. La política ha ressaltat la importància de la firma per “desplegar un seguit de mesures per trobar alternatives, com buscar una segona opció d’habitatge, i evitar que una família sigui forçada a abandonar el seu habitatge”.

A banda Mampel ha recalcat que “és la nostra obligació social i moral informar les famílies afectades per processos judicials de desnonament que poden rebre ajut dels serveis socials municipals”. Tot i això, Mampel ha recordat que “els procuradors només tenim constància de la situació de vulnerabilitat un cop s’inicia el procés judicial, el que sol coincidir amb el requeriment judicial del primer pagament a les famílies afectades”.

Contra la xacra dels desnonaments
L’alcaldessa ha aprofitat l'ocasió per dir que l’Ajuntament ha posat en marxa diverses iniciatives contra els desnonaments, com la pròxima creació de la Taula d’Habitatge, la moratòria de dos anys en el cobrament de l’impost de la plusvàlua a les persones desnonades, la mediació entre propietaris i entitats financeres i l’impuls de l’Oficina Local d’Habitatge per oferir un protocol d’actuació a les famílies afectades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem