L'Ajuntament assegura aplicar la moratòria en el cobrament de les plusvàlues per desnonament

Segons el consistori, durant aquest 2012, l’Ajuntament ha ajornat la liquidació de l’impost per un valor de 352.581 euros

L'Ajuntament ha assegurat que continua aplicant la moratòria en el cobrament de l'impost de les plusvàlues a les famílies afectades pels desnonaments. D'aquesta manera l'equip de govern ha volgut contradir el que ha assegurat en roda de premsa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sant Cugat (PAHStC) aquest dilluns, 26 de novembre.

En un comunicat l'Ajuntament ha assenyalat que "actualment la moratòria del cobrament de l’impost de la plusvàlua en casos de desnonament és vigent i és per 2 anys" i ha volgut deixar palès que es tracta d'una "moratòria temporal" en el cobrament de l’impost de la plusvàlua en les famílies víctimes de desnonaments, pel que en aquest 2012, l’Ajuntament ha ajornat la liquidació de l’impost per un valor de 352.581 euros.

Des del consistori s'ha recordat que des de l'ens local s'ha exigit, en diverses ocasions, un canvi en la legislació espanyola per incloure mesures de justícia tributària. En aquest sentit s'assenyala la dació en pagament o la imputació del pagament de la plusvàlua a l’entitat bancària i no a la família desnonada, ja que és l’Estat l’encarregat de legislar sobre aquest impost. A més també s’ha instat al govern espanyol a modificar la regulació hipotecària perquè inclogui la dació en pagament.

Reunió de suport
Paral·lelament, aquest dimecres, l’alcaldessa, Mercè Conesa, es reunirà amb diversos representants de les entitats bancàries presents a Sant Cugat per intercanviar opinions sobre la situació de l’habitatge a la ciutat i de les diferents problemàtiques relacionades amb el sobrendeutament de les famílies com ara els desnonaments.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem