L'Hospital Vicente Ferrer i l'ampliació del Leonardo da Vinci, instal·lacions encara pendents

A més, a la ciutat li manca un Jutjat de Primera Instància i Instrucció, una de les reivindicacions històriques de l'Ajuntament i la societat civil santcugatenca

El CAP Turó de Can Mates. FOTO: A. Ribera El CAP Turó de Can Mates. FOTO: A. Ribera
La vella seu de l'Ajuntament la que menys bodes celebra. FOTO: A. Ribera La vella seu de l'Ajuntament la que menys bodes celebra. FOTO: A. Ribera
La crisi ha fet que diversos dels projectes i equipaments que afecten el funcionament de la ciutat s'hagin hagut de paralitzar. Les polítiques de retallades han fet que es quedessin aturades la construcció de l'anomenat hospital de referència, el Vicente Ferrer i l'edificació del nou Leonardo da Vinci. A part queda el trasllat del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) i la reclamació històrica de la demanda del Jutjat de Primera Instància i Instrucció.

Hospital Vicente Ferrer
L'hospital que havia de donar servei als ciutadans de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal i que s'havia de construir en uns terrenys rubinencs, ha quedat de moment en paper mullat. La Generalitat va explicar que l'edificació d'aquest equipament quedava totalment paralitzat fins que no millorés la situació financera de l'administració catalana. Aquesta instal·lació havia de permetre que els santcugatencs no s'hagessin de desplaçar fins a Terrassa per rebre assistència sanitària hospitalària. L'hospital, que havia de donar servei a unes 200.000 persones, va passar per diverses fases de projecció, passant de 200 llits de mitja estada, a un màxim de 25. A més el centre havia de tenir 33 consultes, 33 boxes d'urgències, 13 gabinets, 6 quiròfans i 16 punts de diàlisi.

Nou Leonardo da Vinci
La crisi també ha fet saltar la calendarització del nou Leonardo da Vinci. L'institut havia de passar de la seva actual situació, la carretera de Rubí, a uns terrenys situats davant la parada de FGC de Volpelleres. Tant l'AMPA, com la direcció del centre educatiu, han explicat moltes vegades la importància del trasllat d'unes instal·lacions que han quedat antiquades pels actuals models d'ensenyament i per poder acollir més oferta docent.

Trasllat del Club Muntanyenc Sant Cugat
Quedarà pendent el canvi de seu del CMSC, que es decidirà durant la pròxima assemble de socis de l'entitat, prevista pel primer trimestre de 2013. La direcció del club està considerant la venda de l’actual seu a l’Ajuntament de Sant Cugat i cercar una nova ubicació. Entre les alternatives de nova ubicació hi figuren dues opcions. La primera, l'opció facilitada pel consistori, en règim de concessió a l’actual seu de la Policia Local; i en segon lloc, l’opció de comprar un edifici ubicat a les rodalies de la plaça d'Octavià. De moment, la majoria dels associats reunits en la darrera junta coincideixen en assenyalat l'opció d'un nou edifici en propietat, com la millor decisió.

Els Jutjats de Primera Instància i Instrucció
Una de les reclamacions històriques de la ciutat són la creació d'un Jutjats de Primera Instància i Instrucció. Amb o sense crisi, amb governs d'esquerres o de dretes, els Jutjats mai han estat una realitat, ni una prioritat. Tot i això la necessitat d'aquesta figura judicial al municipi es crucial pel desenvolupament de la justícia a nivell local, ja que els santcugatencs que volen accedir a la justícia han de recorre al Jutjat de Rubí, en unes sales que estan totalment col·lapsades i on els cassos i assumptes judicials es poden arribar ha demorar durant anys. De moment la vella seu consistorial continua esperant per, algun dia, albergar els jutjats de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem