Les polítiques socials centren l’inici de curs polític a ICV

Al ple del mes de setembre presentaran una moció per saber l'abast de la polèmica de la modificació del PIRMI a Sant Cugat

ICV ha estat el partit polític més matiner a l’hora d’establir les prioritats per aquest inici de curs. Els membres del grup municipal de la formació (els dos regidors i el vocal de Valldoreix) han exposat quins seran els eixos d’actuació del partit a curt termini i a ningú li va sorprendre sentir que girarien entorn de les polítiques socials. Al primer ple de la temporada presentaran dues mocions en aquesta via. La primera pretén interpel·lar el govern local de cara a esbrinar l’afectació que ha tingut la modificació del Programa Interdepartamental de Renda Mínima d’Inserció (PIRMI). Segons el portaveu ecosocialista, Joan Calderon, “volem saber totes les incidències que hi ha hagut a causa d’aquesta mesura tan poc afortunada”.

El segon text que presentarà ICV va en la línia de tarifar els serveis de la ciutat atenent al nivell de renda dels ciutadans. Aquesta vella reivindicació del partit pretén que determinats serveis i preus públics de la ciutat es paguin segons el poder adquisitiu dels usuaris. L’objectiu és que els rics paguin més que els pobres.

Reptes a Valldoreix
L’únic representant de les forces d’esquerra a la Junta de Veïns de Valldoreix, l’ecosocialista Pau Alonso, va explicar que està a l’expectativa de veure com funciona el nou govern de CiU-Actuem. Alonso també va enumerar el que considera uns reptes per a aquest territori. “El seguiment de les compensacions de les zones verdes, el soterrament de les torres d’alta tensió i la consolidació de la trama urbana acompanyada de la plaça de centralitat són els principals reptes que tindrà Valldoreix durant aquest mandat”, ha explicat Alonso. Altres aspectes destacats en què ha promès estar atent són l’inici de la recollida porta a porta de totes les fraccions de rebuig així com de la forma jurídica i la definició dels usos de la finca de Can Monmany.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem