Més de 20 grups ecologistes s'oposen a la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

L'Ajuntament manté la seva voluntat de construir La Mirada al Bosc de Volpelleres

Més d'una vinenta d'entitats ecologistes i socials de Sant Cugat i de tot Catalunya han mostrat el seu rebuig a la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres. A través del manifest Aturem la destrucció del Bosc de Volpelleres, exigeixen a l'Ajuntament que busqui alternatives per la ubicació de l'escola.

Els signants argumenten que l'informe de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona qualificava com a desfavorable a la construcció de l'escola en aquest paratge "a causa del dany irremeiable que causaria en l'ecosistema del bosc". "L'Ajuntament, lluny d'escoltar-se aquest informe, va seguir avançant en el seu projecte de convertir el bosc en un 'parc equipat', un concepte que no només ignora el valor ecològic del bosc sinó que el concep com un espai on poder seguir construint", lamenten. Adverteixen que el projecte "és una línia vermella que no permetran que es creui".

Més info: La Mirada segueix endavant al Bosc de Volpelleres

 

"Accions com aquestes tenen efectes directes sobre la biodiversitat del bosc"

El manifest denuncia la "repercussió ecològica per a la biodiversitat i les generacions futures" de la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres: "Ens posicionem en contra i farem el que calgui per aturar-la". Les entitats ecologistes i socials adverteixen que el projecte implicarà l'afectació de prop de 15.000 metres quadrats d'arbrat i de sota bosc. "Accions com aquestes tenen efectes directes sobre la biodiversitat del bosc i la qualitat de vida de les veïnes de Volpelleres, que perdran un dels últims espais naturals de la ciutat", apunten.

"No podem permetre que es consideri el bosc com un 'parc equipat' i que es segueixin asfaltant camins i construint equipaments, és a dir, que es segueixi malmetent aquest ecosistema encara més", emfatitzen. Per tot plegat, insisteixen en la necessitat que l'Ajuntament busqui noves ubicacions per l'escola, que entenen que és una "necessitat" pel barri. Tot i això, denuncien la "manca de voluntat política de l’actual govern d’explorar ubicacions alternatives".

Les entitats que s'oposen a la "destrucció" del Bosc de Volpelleres

Les entitats signants del manifest són: l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), SOS Volpelleres, l'Assemblea pel Clima, el Fons Mundial per la Natura (WWF), El Mussol, Ecologistes en Acció, La Xesca, Geganters de Sant Cugat, el CAU Berenguer el Gran, la Xarxa d'Economia Social i Solidària, la Plataforma Animalista de Sant Cugat, Fridays for Future, ClimAcció, la Federació Ecologistes de Catalunya, Extinció i Rebel·lió, el Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, la Plataforma ciutadana Residu Zero i Hora Bruixa.

Cal recordar que ADENC i SOS Volpelleres ja van anunciar la voluntat d'anar fins al final per aturar el projecte i iniciar la via judicial per aconseguir-ho.

Més info: SOS Volpelleres emprendrà accions legals si es manté la construcció de La Mirada al bosc

Captura de pantalla 2021 03 16 a las 12.29.03

 

 
Comentaris

Destaquem