Desestimat el recurs contra el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres

SOS Volpelleres va anunciar que emprendria accions legals si la Generalitat no frenava la construcció de l'escola

La Generalitat de Catalunya no ha admès el recurs de l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura i SOS Volpelleres contra el projecte de construcció de l'Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres. Les dues entitats ecologistes van presentar un recurs de reposició davant la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per demanar la denegació i nul·litat del tràmit urbanístic que ha de permetre la ubicació del centre escolar al parc. SOS Volpelleres i Adenc ja han anunciat que obriran la via judicial i han presentat un recurs contenciós-administratiu.

Més info: SOS Volpelleres emprendrà accions legals si es manté la construcció de La Mirada al bosc

D'aquesta manera, s'aprova definitivament la modificació urbanística impulsada per l'Ajuntament de Sant Cugat per permetre la construcció de La Mirada. Segons l'Ajuntament, el projecte avança segons els terminis previstos (la previsió és que entri en funcionament el curs 2023-24).

El següent pas és l'aprovació de projecte executiu de l'obra. L’equip d’arquitectes redactor del projecte ha entregat el document aquest mes de maig a l’Ajuntament i està previst presentar-lo a l’equip directiu i a l’AFA de l’escola el mes de juny abans de finalitzar el curs escolar.

Més info: La Mirada segueix endavant al Bosc de Volpelleres

Via judicial

Les al·legacions formulades per SOS Volpelleres i ADENC no es refereixen a l’acte administratiu d’aprovació definitiva de la modificació urbanística, sinó a aspectes procedimentals i de contingut. Així, només podran ser revisables en la via judicial.

De fet, SOS Volpelleres ja va anunciar que si la Generalitat no frenava el projecte, obririen la porta a iniciar un procés judicial per aturar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres. La seva posició és que suposa un impacte ambienta molt gran i que s'haurien de buscar altres ubicacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem