Els ecologistes tornen a demanar que La Mirada es construeixi fora del Bosc de Volpelleres

SOS Bosc de Volpelleres, ADENC i WWF recorden que el projecte al bosc encara arrossega "incerteses judicials" i insisteixen a l'Ajuntament que decideixi una ubicació alternativa

Les entitats ecologistes que mantenen la batalla judicial per evitar la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres tornen a insistir a l'Ajuntament que decideixi una ubicació alternativa per a l'escola que generi "el menor impacte mediambiental". En un comunicat conjunt de SOS Bosc Volpelleres, ADENC i el grup local de WWF, els ecologistes apunten que el bosc està reconegut com a "hàbitat d'interès comunitari, connector biològic i com a bosc singular" per la Generalitat de Catalunya i que el consistori va reconèixer que treballaria "per protegir aquest espai". A més, les entitats consideren que el municipi no pot "perdre" un espai natural "rellevant i singular" en l'actual context d'emergència climàtica. 

Més info: La Mirada insta l'Ajuntament a reprendre la construcció de l'escola al bosc de Volpelleres

Les incertes judicials

En el comunicat, els ecologistes també recorden els dos recursos judicials que encara estan pendents de resolució. D'una banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha de dictar sentència amb relació al recurs interposat contra la modificació puntual del planejament vigent en l'àmbit del Bosc de Volpelleres. De l'altra, el tribunal ha de resoldre el recurs d'apel·lació presentat per ADENC contra la sentència dictada pel Jutjat Contenciós administratiu n°10 de Barcelona amb relació al recurs contenciós administratiu interposat contra el projecte de trasplantament d'arbrat del bosc.

Les demandes

Per tot plegat, els ecologistes tornen a demanar "la protecció integral" del Bosc de Volpelleres, que l'Ajuntament decideixi una ubicació alternativa i que se solucionin les incerteses judicials que acompanyen el projecte de l'escola. 

Més info: Nova sentència de la Mirada, el govern explora la Guinardera i la Clota descartada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem