Adjudicades les obres per arranjar un nou aparcament a Can Sant Joan

En un principi, la intenció és que en els pròxims mesos sigui un aparcament de pagament

L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat les obres de construcció d'un aparcament exterior al carrer de la Sena, al parc empresarial de Can Sant Joan. Les obres consistiran en l'arranjament i l'asfaltat d'un terreny de terra que actualment ja s'utilitza de forma desordenada com a aparcament. "L'aparcament és un dels problemes grans de Can Sant Joan, està molt saturat", va reconèixer fa unes setmanes la tinent d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira.

L'adjudicació s'ha fet a l'empresa Catalana d'Inversió i Construcció Tres per un valor de 271.000 euros, una quantitat que rebaixa substancialment el pressupost previst per l'Ajuntament de Sant Cugat, que era de 361.000 euros. La previsió és que les obres s'allarguin durant tres mesos. A banda d'aquest aparcament, s'han adaptat dos altres terrenys que ja s'utilitzaven per aparcar, oferint entre els tres un total de 400 places.

Aquest 2018, l'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar la seva voluntat de convertir totes les places d'aparcament de Can Sant Joan en zona taronja, amb una tarifa d'un euro al dia pels treballadors. Les protestes de treballadors i treballadores, especialment per la falta d'alternatives de transport públic i la dificultat per accedir al polígon en bicicleta, va fer ajornar la implantació de la zona taronja.

L'acord assolit contempla restringir l'aplicació de l'àrea taronja només a les tres zones d'aparcament noves i no s'aplicarà fins que la resta de millores del parc empresarial estiguin implantades. Així, durant els pròxims mesos, l'aparcament de la Sena serà de zona taronja. Durant el primer any, els treballadors pagaran un euro per dia; i a partir del segon any la tarifa serà de dos euros per dia.

A banda de l'arranjament de l'aparcament, recentment es va posar en funcionament tota la nova il·luminació de l'avinguda de la Generalitat, després d'anys de demandes dels treballadors i treballadores per la falta de llum al carrer. A més, ja s'han adjudicat les obres per construir sis nous quilòmetres bici dins del parc empresarial. Un dels reptes pendents serà millorar els accessos a Can Sant Joan des dels ponts que creuen l'AP-7, ja que sobretot pels ciclistes suposen un perill important.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem