Inicien una campanya de micromecenatge per portar als tribunals les Baixes Emissions

La Plataforma d'Afectats per la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat volen paralitzar les sancions de la regulació

La Plataforma d'Afectats per la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de GoFoundMe per interposar un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Sant Cugat "per l'abús reiterat en l'aplicació de les sancions de l'ordenança contra conductors que treballen a Sant Cugat i els propis veïns". L'objectiu és que els jutjats dictaminin sobre la legalitat de la mesura. L'associació veïnal fa un any que denuncia la "pèssima implantació" de la ZBE juntament amb la "falta d'alternatives". 

Des del passat 1 de novembre s'apliquen sancions a les persones que entrin a Sant Cugat amb vehicle que no estigui acceptat dins la ZBE (els que no hagin estat etiquetats com a Zero emissions / ECO / B /C). Els membres de la plataforma es queixen de la "rapidesa" amb què s'ha implementat la ZBE. A més denuncien que no hi ha cap "estudi seriós" que digui que la contaminació mediambiental a Sant Cugat "sigui greu". D'altra banda, van catalogar la mesura com a "greenwashing classista". Borja León Pablo, membre de la plataforma va declarar que tots volen un planeta més cuidat, "però quan li expliques a la gent les conseqüències que la ZBE té per nosaltres, ho entenen".

Més info: Afectats per la Zona de Baixes Emissions: sense cotxe d'un dia per l'altre

Per la seva banda l'Ajuntament de Sant Cugat va assenyalar que la tendència a la baixa de la contaminació es va accentuar a partir del mes de novembre, quan van entrar en vigor les sancions de la Zona de Baixes Emissions. Segons l'Ajuntament, aquesta reducció de la contaminació en la mobilitat estimada per l'Àrea Metropolitana és el resultat directe de la disminució dels vehicles més contaminants que circulen per la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat.

Paralitzar les sancions

"Vista la negativa de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i el tinent alcalde de serveis urbans, José Gallardo, d'atendre la nostra sol·licitud, ens veiem amb l'obligació de començar una campanya de recaptació de fons a través de GoFundMe", apunten en un comunicat. L'objectiu de la qual serà la presentació d'un recurs contenciós administratiu contra l'ordenança de Zona de Baixes Emissions de l'Ajuntament de Sant Cugat per aconseguir la paralització de les sancions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem