Comencen les sancions de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

Les multes de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat oscil·len dels 100 als 500 euros

Aquest 2 de novembre de novembre comencen les sancions de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat. Les multes seran d'entre 100 i 500 euros. Només els vehicles amb el distintiu ambiental de la DGT podran accedir en l'àrea delimitada per la carretera de Vallvidrera, la Ronda Nord, l'avinguda de Roquetes, el carrer de Llaceres i el passeig de Valldoreix. L'objectiu és reduir la contaminació ambiental i millorar la qualitat de l'aire i la salut pública. T'expliquem tot el que has de saber.

Quan comencen les sancions?

El dimarts 2 de novembre.

Quina àrea afecta?

Una zona de 4 km2 compresa per la carretera de Vallvidrera, la ronda Nord, l’avinguda de Roquetes, l'avinguda de les Corts Catalanes, el carrer de Llaceres i el passeig de Valldoreix. Aquestes vies no estan incloses dins de la Zona de Baixes Emissions.

Quan s’aplica?

De dilluns a divendres (no festius), entre les set del matí i les vuit del vespre.

Quins vehicles es veuen afectats?

Els que no disposin l’etiqueta de la  DGT (0, ECO, C i B). Com a norma general, es veuran afectats els cotxes de benzina matriculats abans del 2000, els dièsel anteriors al 2005 o 2006 i les motos prèvies al 2003. Actualment a Sant Cugat hi ha censats 57.727 vehicles, dels quals 9.663 no tenen etiqueta

Més info: Com puc saber quina etiqueta ambiental té el meu cotxe?

Cal portar l'etiqueta?

No, però es recomana per facilitar el control a la Policia Local.

Quines són les excepcions?

  • Vehicles dedicats al transport de persones amb mobilitat reduïda, particulars o col·lectius.
  • Vehicles de serveis
  • Autoritzacions d'activitats temporals
  • Vehicles estrangers
  • Autoritzacions diàries
  • Moratòria d’un any per a vehicles professionals dedicats a l'exercici de l'activitat professional de persones físiques que acreditin uns ingressos econòmics inferiors a dues vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM).
  • Vehicles per a persones amb malalties que els condicionen l'ús del transport públic o que hagin de fer tractaments mèdics de manera periòdica.
  • Proves dinàmiques en tallers: vehicles que realitzen proves de circulació en tallers mecànics autoritzats.

S'han de tramitar a través del web de l'Àrea Metropolitana.

Hi ha autoritzacions puntuals?

Qualsevol conductor disposa de 10 autoritzacions diàries l’any per poder accedir a la Zona de Baixes Emissions. S'ha de fer per internet i tenen un cost de 2 euros.

Més info: Autoritzacions a la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat: 10 a l'any i per 2 euros

Com seran les sancions?

De 100 a 500 € segons el vehicle, amb recàrrec per reincidència. El control és a través de càmeres i un vehicle de la Policia Local amb càmera.

Més info: Els punts on estan les càmeres que controlen la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

Puc anar al mecànic?

Els tallers hauran d’indicar en el registre de Baixes Emissions els dies que un cotxe serà al taller i el propietari tindrà autorització per accedir-hi.

Si m’encarrego d’una persona gran al centre, puc entrar?

Si els teus pares tenen validada una mobilitat reduïda o reben un tractament periòdic, es pot demanar una autorització temporal sense límits de dies.

Puc anar a un centre mèdic del centre?

Si no disposes d’etiqueta, hauràs de sol·licitar una autorització diària per anar a un metge dins de la Zona de Baixes Emissions.

Quines alternatives existeixen en cas de tenir un vehicle sense etiqueta i no poder entrar a la ZBE?

A l'avinguda de Roquetes hi ha un aparcament dissuasiu per a vehicles. Des d’aquest punt, es pot agafar un autobús llançadora gratuït que connecta amb el centre. Té una freqüència de pas d’aproximadament 10 minuts.  A més, Sant Cugat compta amb 8 estacions de tren (7 FGC+1 Rodalies), 11 línies d’autobús urbà, 5 línies d’autobús interurbà i prop de 50 km de carrils bici.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem