L'Ajuntament no descarta que la rambla de Ribatallada torni als dos carrils de circulació

L'Ajuntament té l'objectiu de connectar l'anella verda amb zones com Mira-sol i Valldoreix i la resta de carrils bici

L'Ajuntament de Sant Cugat no descarta que la rambla de Ribatallada recuperi els dos carrils de circulació després de l'estiu. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, que ha detallat que estan avaluant com està funcionant l'aplicació de l'Anella Verda i que estan oberts a realitzar les modificacions necessàries. Tot i això, l'aposta per la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit es manté.

"Primer volem consolidar l'Anella Verda i veure el que funciona i el que segurament haurem de retirar. La rambla de Ribatallada és el punt més conflictiu i si s'ha de retirar en algun moment, no afectarà al conjunt, perquè ja hi ha carril bici a la vorera", ha destacat Gallardo. Tot i això, els possibles canvis serien per després de l'estiu, ja que durant el juliol i agost el trànsit de vehicles es redueix.

Més info: L'Ajuntament aposta per consolidar l'Anella Verda, que està oberta a modificacions

Però l'objectiu és mantenir l'aposta per la mobilitat sostenible i connectar l'Anella Verda amb Mira-sol i Valldoreix, cosa que ara s'està estudiant. "No volem que la gent es posi totalment en contra d'aquest projecte. Hem fet la part més complicada, que és la del centre. Després veurem com es podria ampliar", ha afegit el regidor de Mobilitat. L'objectiu final és connectar l'Anella Verda amb tots els carrils bici del municipi.

L'Anella Verda i els comerciants

Sobre les crítiques d'alguns sectors dels comerciants, José Gallardo ha assegurat que estan en contacte permanent amb ells i que ja estan mirant de fer algunes petites modificacions, especialment relacionades amb les zones de càrrega i descàrrega.

Més info: El comerç, en contra de l'anella verda

"La gent s'ha de mentalitzar una mica i fer un canvi en els hàbits de mobilitat, sobretot quan comencin les escoles", ha emfatitzat el regidor, que ha reconegut que els "canvis d'hàbits són difícils i s'han de fer poc a poc". "No tenim cap probema en si s'han de fer modificacions", ha recalcat.

2 quilòmetres de carrils per bicis i vianants

L'Ajuntament calcula que en dues setmanes ja estaran enllestides totes les obres relacionades amb l'Anella Verda. Això deixarà un carril continu de dos quilòmetres per vianants i bicicletes als carrers de Lluís Companys, Àngel Guimerà, Rambla de Ribatallada,  Pla del Vinyet, avinguda de Gràcia, Francesc Moragas i Rius i Taulet. El carrer d'Àngel Guimerà també estarà restringit als vehicles entre la sortida del túnel de l'estació i la rambla de Ribatallada, a excepció dels veïns.

  • Rambla de Ribatallada: s’ha reservat el carril dret de circulació per ampliar la vorera.
  • Pla del Vinyet: s’ha eliminat el carril del costat sud i s’hi ha creat un carril bici bidireccional.
  • Avinguda de Gràcia i Francesc Moragas entre Pla del Vinyet i rambla del Celler: s’ha eliminat el carril d’estacionament i s’ha inclòs el carril bici.
  • Francesc Moragas, entre Rambla del Celler i Quatre Cantons: s’ha eliminat el carril de circulació esquerra i s’hi ha creat un carril bici bidireccional.
  • Rius i Taulet, entre Quatre Cantons i Lluís Companys: en els trams que tenen aparcament s’ha eliminat l’aparcament i un dels dos carrils de circulació. En el seu lloc s’ha creat el carril bici bidireccional.
  •  Lluís Companys: s’elimina el carril esquerre i en el seu lloc es crea un carril bici de pujada (en el sentit contrari dels vehicles). En el sentit de la marxa les bicicletes compartiran l’espai amb els vehicles a 30 km/h (en procés).
  • Sortida del túnel de Lluís Millet s’obliga els vehicles a girar a la dreta cap a Villà. El carrer d’Àngel Guimerà queda amb un trànsit residual de veïns i es compartirà amb les bicicletes a 30km/h (pendent).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem