Entren en vigor les tarifes de la zona 1 a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat no ha detallat quin serà el cost pels santcugatencs

Aquest 1 de gener entren en vigor les tarifes de zona 1 del transport metropolità a Sant Cugat del Vallès i disset municipis més de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Això vol dir que els santcugatencs i santcugatenques que vulguin anar a Barcelona, ho podran fer amb un tiquet de zona 1. A més, la tarifa per anar a municipis com Sabadell, Terrassa o Rubí es manté com fins ara.

Un bitllet senzill passa de 3,10 a 2,20 euros; mentre que la T-10 es redueix de 20,10 a 10,20 euros. Els altres abonaments acumulen rebaixes d'entre el 25 i el 35%. "A Sant Cugat estem satisfets d'entrar en aquesta integració tarifària, hi estem a favor perquè veiem que el transport públic s'ha de potenciar", va afirmar l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny.

tarifa zona 1 fgc sant cugat

Aquestes són les diferències entre tarifes de zona 1 i zona 2

La incògnita, però, és quan hauran de pagar els veïns i veïnes de Sant Cugat. I és que l'entrada a les tarifes de la zona 1 suposa un nou impost, el tribut metropolità, que s'afegeix a l'IBI. El pagament es farà efectiu cap a l'estiu de 2019, però des de l'Ajuntament de Sant Cugat no han detallat quina serà la quantitat que representarà pels santcugatencs i santcugatenques. De fet, han portat el nou tribut als jutjats perquè entenen que la fòrmula de càlcul "no és justa ni equitativa".

Més info: Sant Cugat portarà als tribunals el tribut metropolità de la zona 1

Sigui com sigui, l'Àrea Metropolitana va aprovar aquest desembre el tribut pels 18 municipis que s'incorporen a les tarifes de la zona 1 (l'impost ja el paguen els 18 pobles que ja formaven part de la zona 1). 

Com es calcula el nou tribut?

A l'espera de la resposta dels tribunals, a dia d'avui el nou tribut es calcula de la següent manera. La base imposable és el valor cadastral, que és la suma del valor del sòl i del valor de construcció dels immobles. Aquesta quantitat s'ha de multiplicar pel tipus impositiu del Tribut Metropolità, que pel 2019 s'ha fixat en un 0,159%.

Més info: Què hauran de pagar els santcugatencs per l'entrada a la zona 1?

La mitjana de valor cadastral dels immobles de Sant Cugat és de 137.007 euros, que s'ha de multiplicar per 0,159%. El resultat és que de mitjana els santcugatencs amb una propietat pagarien 218 euros anuals a través del nou Tribut Metropolità i que s'afegiria a l'IBI, que a Sant Cugat ja és dels més cars de Catalunya. L'IBI el paguen els propietaris dels habitatges, tot i que sovint acaba repercutint en la quota dels llogaters.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem