L'EMD de Valldoreix invertirà 100.000 euros per arranjar el nou pàrquing a Can Cadena

L'EMD de Valldoreix invertirà uns 100.000 euros en l'arranjament i l'adequació del terreny de Can Cadena que va expropiar a Endesa amb la voluntat de fer un aparcament públic. L'objectiu del govern valldoreixenc és resoldre els problemes d'aparcament a l'entorn de l'estació de Ferrocarrils de Valldoreix i considera que amb aquest nou pàrquing se soluciona un problema de la vila.

A finals de 2016, es va donar llum verda al conveni d'expropiació entre l'EMD de Valldoreix i Endesa Distribució Elèctrica SLU per tal d'adquirir la finca de Can Cadena per un valor de 374.000 euros. Posteriorment, Valldoreix ha haver de fer front a una inversió d'uns 200.000 euros per tal de moure diferents línies elèctriques soterrades, així com l’agrupament de tres instal·lacions per a telefonia mòbil ubicades en diferents punts del solar.

Segons va anunciar fa unes setmanes el govern valldoreixenc, la intenció és que l'aparcament entri en funcionament aquest mateix 2017. Tot i això, s'haurà de tirar endavant un pla especial urbanístic per tal de poder destinar la parcel·la a un ús de pàrquing, fet que es pot retrassar.

"És obvi que no tenim prou espai a l'estació per aparcar", va argumentar fa uns mesos el president de l'EMD, Josep Puig.

Crítiques pel preu

Vocals de l'oposició de Valldoreix van criticar durant la Junta de Veïns del passat 18 de maig el cost total que tindrà aquest aparcament. "Ja portem 700.000 euros i el que queda", va alertar la vocal de Ciutadans Susanna Casta, que va demanar més previsió a l'EMD en aquestes qüestions.

El vocal de CUP-PC Xavier Humet també va criticar el cost que acabarà tenint la inversió i va recordar al govern que inicialment es va dir que només calia un arranjament menor per poder començar a utilitzar l'espai com a aparcament.

"Els hi ha fotut perquè estem solucionant un problema que té Valldoreix", va respondre Josep Puig.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem