El 25% de les classes a les escoles de Catalunya hauran de ser en castellà

El 2015, la justícia ja va obligar a fer més classes en castellà en dues escoles de Sant Cugat

Totes les escoles de Catalunya hauran de fer el 25% de les seves classes en castellà. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat ferma la sentència que obliga a impartir a les escoles catalanes el 25% de les classes en castellà i dona 10 dies a la Generalitat per executar-la un cop rebi la notificació. El TSJC ha dictat aquest decret després de rebre testimoni del Tribunal Suprem, que va rebutjar el recurs que havia presentat la Generalitat contra la sentència emesa pel tribunal català el 16 de desembre del 2020. Aquest procediment el va iniciar el Ministeri d'Educació del govern del PP.

El passat desembre, l'Ajuntament de Sant Cugat es va posicionar contra les sentències que obligaven a establir un 25% de l'ensenyament en castellà arran del cas de Canet de Mar. Fa uns dies, els centres educatius de Sant Cugat van despertar amb pancartes en suport del model lingüístic a les escoles catalanes, que va penjar un grup anònim. Les Associacions de Famílies d'Alumnes de Sant Cugat també hi van donar suport: "La immersió lingüística ha estat i és un model d’èxit, un model de cohesió social, garant d’igualtat d’oportunitats i necessari en l’àmbit d’una llengua minoritzada. Ara i sempre, l’escola en català".

Cal recordar, que el 2015, una sentència judicial ja va obligar a impartir el 25% de les classes en castellà en un grup del Pinar i del Santa Isabel, arran de la petició de diverses famílies.

Més info: El TSJC imposa més castellà a l’escola Santa Isabel

Més info: El Pinar haurà de fer més hores de castellà per una interlocutòria del TSJC

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem