8 mocions aprovades, 1 rebutjada, 1 retirada, i 4 d'institucionals al ple municipal

La sessió s'ha celebrat a Sant Cugat del Vallès aquest dilluns, 24 d'abril

El ple de municipal de Sant Cugat ha tirat endavant 8 mocions dels grups municipals. En primer lloc, s'ha tirat endavant una moció conjunta dels grups municipals d'ERC-MES, Convergència, ICV-EUiA i PSC en la que s'insta a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat a presentar i donar suport a les esmenes necessàries per a incorporar als pressupostos generals de l'Estat espanyol les partides necessàries que resolguin l'infrafinançament estatal que arrossega el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat des de l'any 2011. Ho ha fet amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans.

S'ha aprovat amb el vot en contra del PP. Igualment, el Ple municipal ha acordat replantejar el futur de Promusa, l'empresa municipal d'habitatge, així com concretar una proposta que defineixi els objectius de l'entitat, estableixi i prioritzi les seves actuacions i en determini els mecanismes de seguiment i control, entre d'altres. La moció, presentada conjuntament pels grups d'ICV-EUiA, ERC-MES i CUP-PC ha comptat amb el suport de totes les formacions al ple municipal. 

Sant Cugat també ha arribat a un acord sobre la normalització dels termes d'ús del web i de les xarxes socials oficials de l'Ajuntament de Sant Cugat. Amb tot, no s'ha fet sobre la moció originària presentada per ICV-EUiA, Cs i ERC-MES, sinó aprovant la moció alternativa presentada pel regidor no adscrit Dimitri Defranc.

D'altra banda, també s'implantarà un Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació a través de símbols a Sant Cugat i la celebració del Dia Mundial per la conscienciació sobre l'autisme. Una proposta de Ciutadans que s'ha aprovat amb les esmenes presentades per l'equip de govern. També s'ha aprovat la moció presentada pel regidor no adscrit Dimitri de Franc per a facilitar el tràmit per l'adquisició de la nacionalitat espanyola, presentada per la Federació d'Immigrants del Vallès.

El ple municipal ha acordat la restitució de la partida pressupostària destinada a la primera infància, a proposta del PSC, i la moció del grup de Cnvergència en relació a prendre mesures per millorar la seguretat a la carretera de l'Arrabassada.

Finalment, s'ha aprovat, amb els vots en contra de CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit reclamar l'alliberament immediat de Leopoldo López, a proposta del PP.

 

Mireu les imatges del Ple municipal.

El debat s'ha estés més enllà del torn de participació ciutadana  FOTO: Artur Ribera

D'altra banda, el Ple ha rebutjat 1 moció. Amb els vots en contra del l'equip de govern i el PP, s'ha rebutjat la moció presentada conjuntament per CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per a la creació d'una Casa de la Dona a Sant Cugat.

D'altra banda, la CUP-PC ha retirat la seva moció en relació a la realització d'una intervenció tècnica externa del servei d'abastament d'aigua a Sant Cugat.

Pel que fa a les mocions institucionals, en aquesta sessió plenària n'hi ha hagut 4. El ple ha manifestat el compromís local per contribuir a eliminar la mutilació genital femenina, donant el màxim de suport a qui la pateix o estigui en risc de patir-la. Igualment, Sant Cugat donarà suport a l'Associació Catalana de la Síndrome de Rett, amb l'objectiu de donar visibilitat i conscienciar socialment sobre aquest trastorn. En tercer lloc, la ciutat ha fet palès l'acord per la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial. Finalment, després de ser votada la moció presentada per Ciutadans, i aprovada per unanimitat, s'ha declarat institucional facilitar el dret a vot als ciutadans europeus en les eleccions municipals i europees.

Medi Ambient, Urbanisme i Economia

El ple municipal ha aprovat també aquest mes d'abril el Pla Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals (PPI) de Sant Cugat del Vallès. En termes d'Urbanisme, s'ha aprovat el Pla Especial Urbanístic d'Ordenació dels clubs socials de consumidors de cànnabis a la ciutat, aprovant-se l'Ordenança reguladora de la ubicació d'aquests espais i de les condicions d'exercici de la seva activitat.

Pel que fa a Economia i Hisenda, s'han aprovat els preus públics per a la prestació dels serveis del Patronat Municipal d'Educació per al curs 2017-2018, que suposarà l'ampliació de la tarifació social en les escoles bressol, bonificant fins al 70% de la quota a les famílies amb menys renda.

Participació ciutadana

El col·lectiu Volpelleres Viu durant la seva intervenció al torn de participació ciutadana  FOTO: Artur Ribera

El bosc de Volpelleres i la seguretat a les Planes, han centrat el debat del torn de participació ciutada del ple municipal. Un torn que ha comptat amb sis intervencions, incloent la dels representants d'Hora Bruixa, La Xesca i Arran en defensa de la Casa de la Dona, la reivindicació de la Sra Palacions sobre les signatures en contra seva recollides a la plaça de Barcelona, o la intervenció d'Eduardo Martínez explicant la situació que es viu a Veneçuela.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem