Absolts els treballadors municipals acusats de prevaricació per Can Mates

El jutge considera que els plans urbanístics es van aprovar per afavorir l'interès públic

Una sentència dóna la raó a Sant Cugat davant l'acusació de presumptes irregularitats per la requalificació d'uns terrenys a Can Mates per afavorir l'assentament de la multinacional farmacèutica Boeringer Ingelhem durant el mandat de Joan Aymerich als anys noranta (va ser alcalde de CiU entre el 1987 i el 1999), en detriment d'altres propietaris.

En aquest sentit, es determina que el conveni de compravenda i permuta signat entre l'Ajuntament i Boehringer l'any 1993, així com els plans urbanístics que van permetre l'arribada d'aquesta empresa a Sant Cugat, no es van acordar de manera arbitrària sinó amb voluntat d'afavorir l'interès públic.

La sentència confirma la correcta actuació municipal en la implantació de la farmacèutica a Can Mates. En aquest sentit, el jutge ha resolt que "ha quedat provat que el veritable esperit que va predominar en les decisions objecte del procediment ha estat el desenvolupament del projecte de Boehringer amb la rapidesa més gran possible per considerar-lo beneficiós per al municipi".

La sentència, coneguda aquest divendres, 28 d'octubre, absol l'exalcalde Aymerich i tres treballadors municipals acusats de prevaricació. A principis d'octubre, el fiscal retirava els càrrecs contra l'exalcalde de Sant Cugat després que l'acusació particular es retirés, fet pel qual Joan Aymerich quedava absolt del delicte que se l'imputava.

Cal recordar que l'Ajuntament es va veure obligat, després d'una sentència judicial contrària sobre la reparcel·lació de Can Mates, a arribar a un acord amb els propietaris afectats i va haver de pagar 8,5 milions d'euros en concepte d'indemnització.

L'Ajuntament de Sant Cugat farà valoracions quan la sentència sigui ferma.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem