Sant Cugat al·legarà el 'Plan de Acción contra el ruido' pel soroll de l'AP7

El consistori demanarà que s'instal·lin "amb urgència" pantalles acústiques de 5 a 8 metres d'alçada al pas d'aquesta via per Mas Gener

L'Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions a la segona fase del Plan de Acción contra el Ruido elaborat pel Ministerio de Fomento per resoldre de manera efectiva els problemes acústics generats per l'AP7 i la B30 al seu pas per Sant Cugat, que afecten concretament el barri de Mas Gener.

Segons el pla espanyol es preveu posar pantalles acústiques de 4,5 metres d'alçada i paviment fonoreductor al tram que afecta el barri de Mas Gener amb una "actuació prioritària" però sense data d'execució. El mateix pla contempla instal·lar pantalles acústiques al tram que afecta l'Hospital General de Catalunya, i la zona de l'escola Viaró. En aquest cas, la prioritat és baixa.

Davant aquesta previsió, el consistori presentarà diferents al·legacions per a cada cas. En relació al tram que afecta Mas Gener, Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient, ha anunciat durant la celebració del Consell de Barri de Mira-sol aquest dimecres, 10 de maig, que es lliurarà a Fomento l'informe d'impacte acústic realitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat. Un informe que permet observar que "la solució que plantegen és insuficient", apuntant que les pantalles han de tenir una alçada d'entre 5 i 8 metres, i una forma de semicoberta per "garantir l'èxit de l'actuació". Igualment, es demanarà que es prioritzi l'actuació pels anys acumulats de perjudici.

Pel que fa als altres dos trams que contempla el Plan, el consistori demanarà que la prioritat passi a ser mitjana, "atenent que es tracta d'un centre sanitari i un espai docent", ha remarcat Puigdomènec. De la mateixa manera, s'instarà a què s'inclogui el tram de 100 metres que separa ambdues parts en el pla. "No pot quedar una finestra oberta, ja que restaria eficàcia a l'actuació", ha concretat el regidor.

Amb l'objectiu de trobar una solució a aquesta problemàtica, el regidor de Medi Ambient ha anunciat que ell mateix, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, es reuniran aquest mateix dijous, 11 de maig, amb el Jefe de la demarcación de Carreteras del estado a Catalunya, Lluís Bonet.

A més, ERC-MES, Ciutadans i PDeCAT han presentat les al·legacions que presentaran als pressupostos generals de l'Estat, després de comprovar que aquest no inclouen partida pressupostària per fer front a aquesta actuació.

Més temàtiques

El Consell de Barri de Mira-sol s'ha celebrat aquest 10 de maig  FOTO: C. Caballé

Durant la celebració del Consell de Barri de Mira-sol, que ha tingut una durada de tres hores, s'han tractat altres temàtiques relacionades amb el barri. Entre elles, s'ha parlat de seguretat, del Complex Esportiu i de l'Espai Juvenil, a més d'explicar les funcions del nou Consell d'Entitats, i presentar, entre altres, el nou Pla d'Equipaments.

Uns temes que el TOT Sant Cugat desenvoluparà en els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem