L'Ajuntament allarga la gestió del servei de l'aigua a Sorea

L'Ajuntament manté la intenció de remunicipalitzar el servei de l'aigua, ara en mans de Sorea

Sorea continuarà gestionant el servei de l'aigua a Sant Cugat. L'Ajuntament ha acordat donar continuïtat a la prestació del servei per part de Sorea de "manera transitòria" i fins que l’Àrea Metropolitana de Barcelona no assumeixi la plena competència del servei. Es fixa un allargament per un termini d'un any o fins que l'Ajuntament i l'AMB acordin altres formes de gestió.

 

Sorea ofereix el servei de l'aigua a Sant Cugat des del 1974. El 2019 va finalitzar la concessió i el contracte s'ha anat prorrogant. El govern d'ERC, PSC i CUP, que va assumir l'alcaldia el 2019, es va mostrar partidari a remunicipalitzar el servei de l'aigua i que es gestionés des de l'Ajuntament o una empresa pública.

Més info: L'Ajuntament, preparat per iniciar la remunicipalització de l'aigua

La intenció del govern era remunicipalitzar el servei abans del maig de 2021, quan finalitzava la pròrroga de Sorea. Però, el 2020, el Tribunal Superior de Justícia va anul·lar la cessió indefinida de la gestió de l’aigua als ajuntaments i va establir que era competència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així, s'obria un nou escenari i els casos de remunicipalització s'han d'afrontar conjuntament amb l'AMB.

Més info: El TSJC deixa sense validesa la cessió indefinida de la gestió de l’aigua als ajuntaments

Amb tot, el govern municipal ha reiterat el compromís per remunicipalitzar el servei de gestió de l'aigua i esperen abordar-ho en els pròxims mesos. Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, ha detallat durant el ple municipal que la sentència ha canviat la situació i que han d'esperar fins que l'AMB assumeixi la plena competència del servei. I no ha descartat que l'allargament hagi de ser per més d'un any.

Crítiques de l'oposició

Junts per Sant Cugat ha criticat la gestió que està fent el govern en aquest tema. La regidora Cristina Paraia ha retret que, quan estaven a l'oposició, alguns dels actuals partits del govern parlaven de transparència i de debat ciutadà. Segons Paraira, ara no s'està veien aquesta transparència i ha denunciat la "dilació" de la qüestió.

Des de Ciutadans, han carregat contra les "desenes de milers d'euros" que l'Ajuntament ha destinat a estudis elaborats per "entitats amigues". Per Aldo Ciprián, la gestió municipal del servei de l'aigua no ha funcionat en cap ciutat de l'entorn on s'ha implantat. A més, ha aprofitat per carregar contra l'Àrea Metropolitana. Aldo Ciprián ha qualificat el debat del govern per remunicipalitzar el servei com "fum" i un "engany".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem