L'alcaldessa de Sant Cugat fa una crida al diàleg en el discurs institucional de l'11-S

Mireia Ingla ha lamentat la crisi sanitària i econòmica del coronavirus i ha ressaltat la solidaritat de la ciutadania

La pandèmia i el moment polític, amb una clara aposta pel diàleg, han centrat el missatge institucional de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, durant la Diada Nacional de Catalunya. La plaça de Rafael Casanova ha acollit l'ofrena floral i el discurs de l'alcaldessa, sense públic i amb mascaretes pel coronavirus.

Més info: Sant Cugat viu una ofrena floral de la Diada marcada per la pandèmia

Ingla ha encetat el seu parlament recordant el "patiment" que està generant la crisi sanitària, des de la pèrdua de vides humanes fins a les conseqüències econòmiques per empreses i treballadors.

En aquest context, l'alcaldessa ha ressaltat "el comportament exemplar" de la ciutadania santcugatenca i la "solidaritat i dedicació que ha sorgit de manera espontània". "Preservar i fomentar aquests valors, enmig d'una pandèmia mundial, és més necessari que mai", ha emfatitzat.

A més, ha posat la tasca de l'Ajuntament durant la pandèmia, "la primera instància a què acudeixen els veïns quan tenen un problema".

Diàleg i pacte

Més enllà de reflexionar sobre la crisi sanitària i econòmica, l'alcaldessa de Sant Cugat també s'ha referit al moment polític que viu Catalunya, reivindicant els valors del diàleg i l'entesa. "El conflicte entra Catalunya i l'Estat, en aquests moments, requereix més alçada de mires de la que hi ha avui dia. L'essència de la política és parlar, dialogar amb qui pensa diferent, saber cedir", ha apuntat.

"Les negociacions són lentes i complexes", ha afegit Ingla, que ha carregat contra la "política de blocs": "Avui dia tenen més valor els titulars curterministes i els insults i el menyspreu a Twitter".

Missatge al president Torra

A més, ha retret l'actitud dels presidents espanyols i catalans, Pedro Sánchez i Quim Torra: "Són els primers que haurien de desencallar el problema. Un no s'atreveix a abordar la situació dels presos polítics i, l'altre, prefereix que les eleccions al Parlament les convoqui el Tribunal Suprem. Això no ajuda".

L'alcaldessa ha insistit en la necessitat de "seure, enraonar i posar d'acord a totes les forces polítiques", posant d'exemple el govern tripartit de Sant Cugat amb ERC, PSC i CUP. "Tornem a la política. Hi ha un bé superior, que és l'interès general", ha continuat Ingla, que afegia: "Hem de seguir parlant per generar l'empatia necessària" per resoldre el conflicte.

Ofrena Institucional al monument de Rafael Casanova. Foto: Bernat Millet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem