Álvaro Benejam: “El PP pot influir més ara amb un regidor que abans amb 4”

Entrevista Álvaro Benejam, portaveu del PP

El PP a Sant Cugat va perdre tres regidors en les passades eleccions municipals i ha passat de ser la segona força del ple a l’últim grup. Benejam reconeix que els 400 vots que va aconseguir VOX-FyV els van fer mal, però creu que el PP pot influir més en aquest mandat a causa de la pèrdua de majoria de CiU, ara Convergència.

Com es presenta aquest mandat per al PP?
Es presenta amb una dinàmica molt diferent del que hi havia abans, quan hi havia un govern de CiU amb majoria. La composició actual del ple afavoreix molt més la col·laboració entre els partits per arribar a acords. De fet, estem obligats, hi ha coses de ciutat que el partit que governa amb minoria no pot decidir sense el suport de l’oposició. Podem ser clau en alguna ocasió, el nostre vot va ser clau perquè no prosperés una moció d’ERC-MES sobre el Pacte per la Nit. Avui mateix he estat amb el tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, i algunes de les nostres propostes d’ordenances fiscals seran estudiades.


Com ara quines propostes?
Per exemple, que no es cobrin els  mateixos imports en els impostos a les famílies que tenen persones amb algun tipus de discapacitat a  càrrec seu.


Així, el PP pot fer més ara amb un regidor que en l’anterior mandat amb 4?
Sí, definitivament, sí.


Tot i així no sumen majoria absoluta amb CiU?
No, però si hi ha una abstenció d’algun altre partit, pot quedar aprovada alguna proposta nostra. Tenim més possibilitats que abans.

Quina lectura en fa de la pèrdua de tres regidors?
Crec que els votants del PP Sant Cugat, o s’han quedat a casa, o han votat altres partits. La dinàmica general també ha influït. El PP ha tingut una equivocació a l’hora de comunicar totes les mesures que s’estaven portant a terme i els efectes que es produïen. Ara sí que es veuen els resultats de les mesures, les persones percebem la millora de l’economia a les seves butxaques. La gent abans no ho percebia d’aquesta manera i ara que es nota, veu que el PP ens està traient de la crisi. A més, ara s’està fent un esforç amb comunicació i recuperarem part de l’electorat.


Fa una lectura només en clau general? A les municipals, els ciutadans voten en clau general o més els votants d’uns partits que altres?
Més en el cas d’uns partits. Per exemple, a Convergència ha influït molt l’alcalde que hi havia govenant, Lluís Recoder, que era un alcalde molt ben valorat inclús pels nostres votants.


Mercè Conesa va aconseguir un regidor més que Recoder.
Sí, a causa de la inèrcia que existia. El 2015 n’ha perdut 4. La gent es va adonar que Conesa no tenia la mateixa capacitat de govern que Recoder i va decidir fer un càstig a Convergència.


Conesa no té la mateixa capacitat que Recoder?
No dic que no, dic que és la percepció de la gent. A Conesa se li ha de reconèixer que redueix el deute de l’Ajuntament que va endeutar Recoder.


Ciutadans fa mal al PP? Coincidència que els tres regidors que va perdre el PP els va guanyar C’s?
Sí, i negar-ho seria negar l’evidència. Però les coses estan tornant al seu lloc.


Com viu ser unionista en un ple majoritàriament independentista?
Jo ho visc amb normalitat. Hi ha un altre grup que és C’s que també ho és, i un altre que és el PSC que no se sap que és. A ICV-EUiA hi pot haver de tot. Per a mi no és una posició incòmoda, per a mi poder defensar les més idees de com ha de ser Espanya i com ha de ser la relació amb Espanya i la resta d’espanyols em fa sentir bé. Tot i que, com que no és competència del ple, ho hem de discutir el mínim possible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem